IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Današnji dan, opomena nacionalistima usijanih glava, i sljedbenicima tuđih interesa, kojih ima i u trenutnoj vlasti… (foto, video)

“Crna Gora zahvaljujući mudroj državnoj politici koju je predvodio Milo Đukanović uspjela da zaštiti svoje građane, da sačuva brojne ljudske živote i infrastrukturu”

PODGORICA Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25, 03. 2024… 00: 22… DPS: Današnji dan, opomena nacionalistima usijanih glava, i sljedbenicima tuđih interesa, kojih ima i u trenutnoj vlasti… (foto, video)

Iz DPS-a navode da su “nažalost, tada nacionalisti usijanih glava, gledajući inferiorno i fascinirano ka Miloševićevom režimu, prizivali bombardovanje na tlu Crne Gore, čuvenom rečenicom: ‘Bombardujte i nas, nijesmo gubavi'”.

Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da današnji dan, treba da podsjeti kakvu je štetu regionu nanijela politika “koja je etnički čisteći druge narode pokušavala da osvoji što veću teritoriju i ostvari nacionalistički san o Velikoj Srbiji”.

“Tačno prije 25 godina, dok je Miloševićev režim sprovodio vojne i paravojne akcije etničkog čišćenja Kosova od Albanaca, NATO je započeo bombardovanje koje je trajalo 78 dana.

Srbija je doživjela ogromnu materijalnu štetu, a nažalost veliki broj nevinih građana je poginuo. Zato je današnji dan ujedno i podsjećanje na žrtve koje su uzaludno izgubile živote u ratu Miloševićevog režima protiv gotovo cijelog svijeta i opomena novim generacijama političara”, saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju da je Crna Gora “zahvaljujući mudroj državnoj politici koju je predvodio Milo Đukanović uspjela da zaštiti svoje građane, da sačuva brojne ljudske živote i infrastrukturu”.

“Tadašnje državno rukovodstvo koje je predvodila naša partija, znalo je da je najveći nacionalni interes Crne Gore da se sačuva mir i da se izbjegnu ogromna materijalna razaranja.

Čitaj još:   ANKARA: Lira na novom najnižem nivou, centralna banka ponovo intervenisala... (foto, video)

Zato i pored najstrašnijih pritisaka tadašnje rukovodstvo Crne Gore nije podleglo namjeri Miloševića da našu zemlju uvede u rat za tuđi račun. U isto vrijeme, Crna Gora je bila utočište mnogima koji su izbjegli iz tog rata spašavajući živu glavu: preko 100.000 Albanaca sa Kosova, ali i veliki broj građana Srbije koje je Miloševićev režim proganjao, uključujući i neke od lidera tadašnje srpske opozicije našlo je sklonište u našoj državi”.

Iz DPS-a navode da su “nažalost, tada nacionalisti usijanih glava, gledajući inferiorno i fascinirano ka Miloševićevom režimu, prizivali bombardovanje na tlu Crne Gore, čuvenom rečenicom: ‘Bombardujte i nas, nijesmo gubavi'”.

“Apsurdno, ta politika koja je prije dvije i po decenije poražena na svim poljima, nije se smirila, već danas ima svoje zastupnike u vladajućoj većini Crne Gore.

Čovjek koga je ova vladajuća većina postavila na čelo parlamenta, i stranke koje su i dalje aktivne na političkoj sceni Crne Gore, a bile su puke ekspoziture Miloševića, umjesto da se pokaju što su oni ili njihovi ideološki prethodnici, gurali Crnu Goru u rat i provocirali gubitke života i materijalno razaranje, danas nam pokazuju da ništa nijesu naučili za 25 godina.

Samo ih želja za vlašću i foteljama zaustavlja da ne kažu ono što zaista misle, već glume pomiritelje i mirotvorce, dok čine sve da Crnu Goru izguraju sa evropskog puta, tragajući za političkom formulom kako u novim vremenima postići isto ono što nije uspjelo u ratovima devedesetih u BiH i na Kosovu, kada je preko stotinu hiljada ljudi izgubilo svoje živote.

Čitaj još:   Vic dana Crnogorac u birtiji ugleda čoče, ljepu konobarku

Sa takvim ljudima u aktuelnoj vlasti, nikoga ne treba da iznenadi kada NATO izađe sa podacima iz sopstvenih istraživanja, da je tokom posljednje godine u Crnoj Gori evidentiran pad podrške Alijansi za 12 procenata”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video:

Draginja traži od Dritana: Na sud šalji Srbe koji vijore srpsku zastavu u Crnoj Gori

izvor Vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more