Zanimljivosti

ZA DANICU CRNOGORČEVIĆ ZAKON NE VAŽI: VDT Bijelo Polje i dalje ćuti na skrnavljenje državne himne… (foto, video)

VDT Bijelo Polje i dalje ćuti na pitanja portala Standard, šta će preduzeti povodom kršenja Zakona o državnim simbolima, konkretno crnogorske himne, koju je po ko zna koji put oskrnavila pjevačica ”duhovne” i etno muzike Danica Crnogorčevič na nastupu u Beranama prije deset dana.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26, 03. 2024… 00: 22… ZA DANICU CRNOGORČEVIĆ ZAKON NE VAŽI: VDT Bijelo Polje i dalje ćuti na skrnavljenje državne himne… (foto, video)

DANICA Crnogorčević je svoju verziju crnogorske himne pod nazivom ” Oj junaštva svjetla zoro” ponovo izvela ovom prilikom pred egzaltiranom publikom u Beranama, najavivši tada tu pjesmu riječima ”Evo naša himna”.

No, iako Crnogorčević ovu pjesmu, u kojoj sve što je crnogorsko ona povezuje sa srpstvom, Srbijom i Srbima, izvela i na Badnji dan 2023. godine ispred Hrama u Podgorici, kako tada, tako i danas nadležno tužilaštvo ćuti na očigledno skrnavljenje državne himne i kršenje Zakona o državnim simbolima.
Zanimiljivo je da su u publici u Beranama u prvim redovima bili i pripadnici ozloglašene organizacije ”Noćni vukovi”.

Moto grupa “Noćni vukovi” iz Rusije, široj javnosti poznati kao Putinovi bajkeri bliska je Kremlju i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a predvodi ih Aleksandar Zaldostanov. U Crnoj Gori su registrovani od 2015. godine.

Iako je Agencija za nacionalnu bezbijednost (ANB) još 2023. godine inicirala postupak zabrane rada organizacije “Noćni Vukovi” kod Vlade Crne Gore, po uzoru na nekoliko evropskih zemalja, koje su učinile isto, iz MUP-a su tada medijima saopštili da je njihova komunikacija sa ANB označena stepenom tajnosti te da shodno Zakonu o tajnosti podataka nijesu u mogućnosti da kažu više detalja o sudbini daljeg djelovanja “Noćnih vukova” u Crnoj Gori.

Pjesmu ”Oj Junaštva svjetla ozoro” kojom skrnavi državnu himnu, a koju je u ”biranom” društvu Danica Crnogorčević izvela u Beranama, prema podacima sa Jutjuba je porodični projekat koji je objavljen u septembru 2022, jer je autor projekta Ivan Crnogorčević, muž pjevačice Danice.

Aranžman potpisuju Danica Crnogorčević i Aleksandar Kovačević, koji je, prema podacima sa striming servisa Spotifaj, i autor teksta.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Formirana nova vlast u Ulcinju: Forci predsjednik opštine, DPS- u predsjednik Skupštine, u opoziciji ostaje URA i… (foto, video)

U Ulcinju je danas zaključen sporazum o formiranju nove koalicije, koja će imati mandat do…

3 sata ago

Dnevni horoskop za 15. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan zahvalan,…

3 sata ago

MILAN Pipun Knežević, u Skupštini obratio se poslaniku DPS- a, NERMINU Abdiću: “Supruga je mislila da sam izazvao incident”; NERMIN Abdić: Dugujete mi ručak… (foto, video)

Danas je tokom skupštinskog zasijedanja u sali bilo i smijeha... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,…

4 sata ago

Nevjerovatna statistika Sandžaklije IFETA- Ika ĐAKOVCA: Rame uz rame sa NATHOM i KANGOM… (foto, video)

U modernom fudbalu pogoci su rezervisani za napadače, od onih klasičinih centarfora, lažnih devetki do…

6 sati ago

U petoj najbogatijoj zemalji svijeta nakon 84 godine osnovana Komunistička partija… (foto)

“Krajnje je vrijeme za povratak revolucionarnog komunizma”, rekao je politički sekretar Dersu Heri, navodi se u…

8 sati ago

VELIKA TUGA: Na ahiret preselila NEDRETA majka pjevača MIRZE Selimovića, sutra dženaza- ”Odmori se najdraža moja”… (foto)

Neutješni Mirza Selimović tuguje za majkom Nedretom koja je jučer preminula u 57. godini života.…

12 sati ago

This website uses cookies.