IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAHATOST MINISTRA POLICIJE: Danilo ŠARANOVIĆ bez ikakvog obrazloženja, ne prisustvuje sjednicama VLADE Crne Gore… (foto, video)

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović ne prisustvuje na već nekoliko sjednica Vlade, i to kako portal Standard nezvanično saznaje bez ikakvog objašnjenja koje je u skladu sa poslovnikom Vlade Crne Gore dužan da dostavi premijeru.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 30, 03. 2024… 10: 12… BAHATOST MINISTRA POLICIJE: Danilo ŠARANOVIĆ bez ikakvog obrazloženja ne prisustvuje sjednicama VLADE Crne Gore… (foto, video)

Ministar policije Danilo Šaranović od momenta izbora novog v.d. direktora Uprave policije Aleksadra Radovića ignoriše sjednice Vlade i ne prisustvuje istima.

Nakon što na toj maratonskoj sjednici Vlade nije prošao njegov predlog za v.d. direktora policije, Šaranović je odlučio da ignoriše rad Vlade i ne prisustvuje sjednicama, iako je po Poslovniku rada Vlade, član 6. on dužan da pismeno obavijesti premijera o razlozima svog nedolaska.

U članu 6. Poslovnika Vlade Crne Gore stoji da “Član Vlade dužan je da prisustvuje sjednici Vlade i učestvuje u njenom radu.

Samo izuzetno, kad je član Vlade opravdano spriječen da prisustvuje sjednici Vlade, sjednici prisustvuje njegov pomoćnik ili sekretar ministarstva, uz prethodnu saglasnost predsjednika Vlade”, međutim prema saznanjima portala Standard, Šaranović jednostavno igorniše svoje obaveze u radu Vlade i ne informiše premijera Milojka Spajića o razlozima svog nedolaska na sjednice.

Čitaj još:   EVROPSKI HISTORIČAR: Skandalozno je što se CRNA GORA nije pridružila rezoluciji o SREBRENICI... (foto)

No, nije teško naslutii koji su razlozi zašto Šaranović ignoriše sjednice Vlade, jer je on tu istu Vladu tužio prije dva dana nakon što nije prošao njegov predlog za v.d. direktora policije.

Šaranović u tužbi tvrdi da je izvršna vlast, pošto je odbila njegov predlog da na čelo policije dođe Lazar Šćepanović, nezakonito ovlastila premijera Milojka Spajića (Pokret Evropa sad) da predloži novog kandidata, da je on protivpravno predložio Radovića i da je zbog toga taj policijski funkcioner nezakonito izabran na poziciju.

Da tužba Šaranovića zvuči nevjerovatno i neshvatljio jer je Šaranović tužio Vladu u kojoj je član, te samim tim tužio samog sebe potvrdio je premijer Spajić na pres konferenciji održanoj juče.

Potez ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, koji je tužio Vladu nakon izbora v.d. direktora Uprave policije, premijeru Milojku Spajiću je čudan.

“Nemam informaciju da je Vlada primila takav tužbeni zahtjev, ne znamo za to.

Čudno je da neko sam sebe tuži”, kazao je Spajić novinarima na pres konferenciji.

No, osim što ignoriše premijera i sjednice VLade Šaranović ignoriše i izabranog v.d. direktora policije Aleksandra Radovića.

Šaranović prema pisanju medija odbija saradnju sa Radovićem, kao što je odbio da sarađuje sa Brđaninom dok je bio na čelu policije i čak ignorisao svaki njegov službeni dopis?!

Čitaj još:   VIC DANA: Odveo Hercegovac familiju na bazen, a kad je sina pokušao naučiti da pliva– urnebes… (foto)

BONUS VIDEO: Bivši oficir KOS-a: NATO sprema rat na Balkanu – Znakovi su očigledni

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more