IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA- Predsjednik Vrhovne izborne komisije AHMET Yener: Glasanje na lokalnim izborima u Turskoj završeni bez problema… (foto, video)

Predsjednik Vrhovnog izbornog odbora Turkiye Ahmet Yener je kazao da se informacije o rezultatima sa prebrojanih glasačkih kutija već unose u jedinstveni sistem i da sve informacije dijele sa političkim strankama,,,

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01, 04. 2024… 20: 12… ANKARA- Predsjednik Vrhovne izborne komisije AHMET Yener: Glasanje na lokalnim izborima u Turskoj završeni bez problema… (foto, video)

Predsjednik Vrhovnog izbornog odbora Turkiye (YSK) Ahmet Yener izjavio je da je proces glasanja na današnjim lokalnim izborima završen bez problema, uz manje izolovane incidente, javlja Anadolu.

Širom Turkiye zatvorena su birališta i počelo je brojanje glasova. Birači su danas birali nove sazive lokalne vlasti.

Yener je ispred sjedišta YSK-a novinare podsjetio da je pravo glasa na 207.848 birališta imalo 61.441.882 registriranih birača i da su u izbornoj utrci učestvovale 44 političke stranke.

“Proces glasanja završen je bez ikakvih problema, osim nekoliko izolovanih incidenata“, rekao je Yener.

Čitaj još:   ENISA Klepo, progovorila o nasilju i digla na noge BIH: Nije bila na protestu, nakon preživljene traume i teških povreda, kaže... (foto, video)

Dodao je da se informacije o rezultatima sa prebrojanih glasačkih kutija već unose u jedinstveni sistem i da sve informacije dijele sa političkim strankama.

“Oni će nastaviti da prate izborne rezultate. Nadam se da će ovi lokalni izbori biti od koristi za našu zemlju, našu naciju i naše političke stranke“, poručio je Yeren te je dodao da će razmotriti pitanje ranijeg okončanja zabrane objavljivanja izbornih rezultata koja je na snazi do 21 sat po lokalnom vremenu.

BONUS VIDEO: Rezultati izbora u Turskoj: CHP vodi u Istanbulu, u Ankari proglasili pobjedu

izvor Agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more