IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAJRAM- NAMAZ U FERHADIJI: Draško STANIVUKOVIĆ, ispred DŽAMIJE dijelio BAJRAMLUK u Banja Luci… (foto, video)

Mnogobrojni vjernici iz Banje Luke, drugih gradova u Bosni i Hercegovini i inostranstva klanjali su jutros bajram- namaz u Ferhat- pašinoj džamiji u Banjoj Luci, gdje je hutbu kazivao muftija banjalučki Ismail ef. Smajlović.

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 09, 04. 2024…09: 42…  BAJRAM- NAMAZ U FERHADIJI: Draško STANIVUKOVIĆ, ispred DŽAMIJE dijelio BAJRAMLUK u Banja Luci… (foto, video)

Ovaj praznik poseban je i za Mustafu Dervišića, porijeklom iz Banje Luke, a koji je došao iz Švicarske kako bi klanjao bajram-namaz u Ferhadiji.

Želim čestitati svim muslimanima Bajram Šerif Mubarek Olsun i svim građanima poželjeti da se u danima Bajrama osjećaju ugodno i da podijele ove radosti koje muslimani obilježavaju širom svijeta. Kao muftija banjalučki želim podijeliti radost i zadovoljstvo što današnji Ramazanski bajram počinje u vedrini, u svjetlu, u ljepoti onako kako to priliči Banjoj Luci kao gradu.

Raduje me da na licima naših vjernika, građana, prepoznajem vedrinu, raspoloženje onako kako je to tradicija, kako je to običaj – rekao je muftija banjalučki i dodao da se nada da će u bajramskim danima imati priliku da razmjene mnogo pozitivne energije, lijepih riječi i onoga što će potaći da se u narednom periodu ide u bolje sutra.

Čitaj još:   ISTORIJSKI REVIZIONIZAM: MIJO Lekić i DARIJO Vraneš, bi da zatru činjenicu da su partizani oslobodili Pljevlja... (foto, video)

Ovaj praznik poseban je i za Mustafu Dervišića, porijeklom iz Banje Luke, a koji je došao iz Švicarske kako bi klanjao bajram-namaz u Ferhadiji.

– Ako sam mogao 20 sati da vozim da bi stigao na ovaj dan u svoj rodni grad, onda mi znači puno – kazao je on….

Kaže da se putovanje isplatilo, jer i 25 sati da je vozio, jer je neprocjenjivo vidjeti svoj rodni grad.

– Došao sam ekstra sa rođakom da klanjam bajram-namaz i evo klanjao sam i stvarno sam se iznenadio koliko je lijepo i dobro – kazao je Tufik Vuković, koji je došao iz Jajca.

Dodao je da bajram-namaz klanja otkako zna za sebe, a godinama je imao želju da dođe u Ferhadiju, prije nego što umre.

– Sad mi je drago, ne bih žalio sada kada bih umro – dodao je on.

Po završetku bajram-namaza vjernicima okupljenim u dvorištu Ferhadije praznik je čestitao i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke.

Čitaj još:   Milo ĐUKANOVIĆ NAJAVIO: U JANUARU OČEKUJEM VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE... (foto, video)

izvor iBalkan.net/ Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more