IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DENIS Bećirović odgovorio ALEKSANDRU Vučiću: Šešeljev saradnik i učesnik u opsadi Sarajeva ne može nikome držati lekcije… (foto, video)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović reagovao je na napade predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, prtak, 12, 04. 2024…15: 42… DENIS Bećirović odgovorio ALEKSANDRU Vučiću: Šešeljev saradnik i učesnik u opsadi Sarajeva ne može nikome držati lekcije… (foto, video)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović reagovao je na uvrede i prozivke predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

On je na početku podsjetio da je pravosnažnim presudama najviših sudova Ujedinjenih nacija potvrđeno je da je nad Bošnjacima u UN-ovoj sigurnoj zoni Srebrenica počinjen genocid.

“To su sudske presude koje ne mogu biti izbrisane iz istorije čovječanstva. Najviši sudovi UN-a su donijeli pravosnažne presude i to nikakvi politički spinovi predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ne mogu izbrisati. Kao predsjednik države koja je članica UN-a, on ima obavezu da poštuje presude sudova UN-a”, istakao je Bećirović.

Dodao je da je Vučić očito nervozan jer, kako navodi, cijeli civilizovani svijet shvata njegovu manipulantsku strategiju i taktiku.

“Ne zaboravimo, riječ je o najbližem decenijskom saradniku presuđenog zločinca Vojislava Šešelja, učesniku u varvarskoj opsadi Sarajeva i autoru mračne izjave ‘za jednog Srbina, ubićemo 100 Muslimana’.

Čitaj još:   Anti Crnogorske Partije i spisak ŽELJA i resora: Niko neće finansije, sport i ljudska prava... (foto)

On je posljednja osoba koja može držati lekcije bilo kome u regiji. Moje zalaganje za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, a koje je zasnovano na činjenicama i argumentima, ne može niko zaustaviti uvredama i neistinama. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je još jednom pokazao da je retoriku mijenjao, ali suštinsku politiku nikada nije”, rekao je Bećirović.

Na kraju je istakao da će za razliku od Vučića nastaviti još snažnije zalaganje za poštivanje elementarnih normi međunarodnog prava i civilizacijskih vrijednosti.

Vučić je, podsjetimo, Bećirovića nazvao lažovom i falsifikatorom.

BONUS VIDEO: Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović čestitao je građanima Dan grada Sarajeva i podsjetio da je Sarajevo 6. aprila 1945. godine oslobođeno od fašističke okupacije, a potom od 1992. do 1995. godine za vrijeme agresije na Republiku BiH preživjelo najdužu opsadu u modernoj historiji čovječanstva.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more