IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Masovna tuča na bajramskoj večeri- Ima povrijeđenih… (foto, video)

NOVI PAZAR– U kasnim večernjim satima, ulica Stevana Nemanje u Novom Pazaru postala je poprište nasilja kada je grupa tinejdžera ušla u masovni sukob ispred poznatog ugostiteljskog objekta.

Incident se odigrao oko 23 časa tokom treće bajramske noći, a završio je sa više povređenih, od kojih su neki zadobili ozbiljne rane od hladnog oružja.

Prema izjavama očevidaca, situacija je eskalirala iz verbalne rasprave u fizički obračun. Unatoč pokušajima prisutnih da smire situaciju, tuča je trajala sve dok policija nije intervenisala.

Hitne službe su brzo reagovale i povređene su prevezli u lokalnu bolnicu. Policija je započela detaljnu istragu kako bi utvrdila sve okolnosti incidenta. Trenutno je broj povređenih nepreciziran, a stanovnici Novog Pazara izražavaju šok i zabrinutost zbog ovog nasilnog događaja koji je narušio mir večeri.

Redakcija “Sandžak Danas” došla je u posjed video snimka koji je zabilježio naš čitalac. Snimak prikazuje kako se na dvije strane Ulice Stevana Nemanje odvija tuča među većom grupom mladića.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 17. avgust 2018.

Video zabilježava samo kraj sukoba, a prema izjavama očevidaca, tuča je trajala najmanje desetak minuta. Na snimku se vidi kako sukob jenjava na desnoj strani ulice, nakon čega jedan od učesnika pretrčava na suprotnu stranu i priskače u pomoć drugom, koji se drži za oči, najverovatnije zbog upotrebe biber spreja. Potom nastavlja sukob s drugom grupom mladića.

Na početku snimka jasno se vidi kako jedan od učesnika, teže povređen, teško hoda, a postoji sumnja da je upravo on povređen oštrim predmetom. Istraga je u toku, a javnost očekuje dalje informacije kako se situacija bude razvijala. Video snimak pogledajte ispod teksta.

izvor: sandzakdanas.rs