IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora neće igrati na Olimpijskim igrama: DRAGAN Adžić odveo Sloveniju u Pariz… (foto, video)

Slovenija je od starta utakmice vodila i na kraju potpuno zasluženo pobijedila sa 30:26 (14:11), dok će ova generacija crnogorskih rukometašica morati da sačeka novu šansu za četiri godine kada će se Olimpijske igre održati u Los Anđelesu.

NOJ- ULM: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 14, 04. 2024…16: 42… Crna Gora neće igrati na Olimpijskim igrama: DRAGAN Adžić odveo Sloveniju u Pariz… (foto, video)

Neu Ulm, Germany, 14.4.24., April, 2024, IHF OQT: Montenegro – Slovenia at Ratiopharm Arena, Credit: Stefan Ivanovic/Alamy Live News

Nakon Londona, Rio de Žaneira i Tokija crnogorske rukometašice neće biti u olimpijskom selu ove godine i i ugledati svjetla Pariza pod olimpijskim plamenom, pošto su u meču odluke poražene od Slovenije u njemačkom Ulmu.

Slovenija je od starta utakmice vodila i na kraju potpuno zasluženo pobijedila sa 30:26 (14:11), dok će ova generacija crnogorskih rukometašica morati da sačeka novu šansu za četiri godine kada će se Olimpijske igre održati u Los Anđelesu.

Slovenija će prvi put u istoriji imati žensku rukometnu reprezentaciju na najvećoj svjetskoj smotri sportista, a crnogorske rukometašice nakon tri olimpijska ciklusa gledaće Olimpijske igre od kuće.

Slovenački selektor Dragan Adžić je prije 12 goidina Crnu Goru doveo do olimpijskog srebra u Londonu, potom i do titule evropskog šampiona, a danas je odve i Sloveniju u Pariz.

Nije Crna Gora igrala dobro u napadu, i uzalud je Armela Atingre bila fantastična na našem golu, imala 11 odbrana kada su u napadu donošene potpuno pogrešne odluke i prilikom dodavanja i izbora šuta na gol Slovenki.

Čitaj još:   IMAMO PROGNOZU ZA SEPTEMBAR: Ljeto još nije prošlo, ali će nam još trebati i KIŠOBRANI... (foto)

Nije Crna Gora na kvalifikacionom turniru u Ulmu imala nijednu raspoloženu rukometašicu za igru, pa su slabe partije protiv nejake selekcije Paragvaja, a kamoli protiv Njemačke i danas u meču odluke protiv Slovenije.

Utakmica je definitivno izgubljena pri rezultat 17:15  za Sloveniju kada je Ana Gros postigla pogodak, a u narednom napadu Andrea Pletikosić nije realizovama sedmerac, odbranila je Amra Pandžić i za čas je bilo 20:15 i povratka više nije bilo.

U završnici utakmice sjajna je na golu bila i Pandžić koja je skinula nekoliko važnih lopti našim rukometašicama, unijela dodatnu sigurnost Slovenkama i poraz je bio neminovan.

Činjenica da je najbolja naša rukometašica danas bila Atingre koja je imala 18 odbrana i da ni to nije bilo dovoljno da se odigra makar egal utakmica sa Slovenkama na najbolji način govori o igri Crne Gore u Ulmu.

Crna Gora– Slovenija 26: 30 (11: 14)

Noj-Ulm – “Ratiofarm arena”. Gledalaca: 1.300. Sudije: K. Gasmi i R. Gasmi (Francuska). Sedmerci: Crna Gora 10 (8), Slovenija 4 (2). Isključenja: Crna Gora 10, Slovenija 10 minuta.

Crna Gora: Rajčić, Atingre (14 odbrana i dva sedmerca), Marsenić, Pletikosić 6 (4), Mugoša 6 (3), Ćorović, Popović, Ivanović 1, Brnović 4, Bulatović 1, Klikovac, Despotović 2, Pavićević, Kepić, Grbić 4, Vukčević.

Čitaj još:   URNEBES I VIDEO SNIMAK: O ovom skoku priča cijeli internet... (foto i video)

Slovenija: Vojnovič (sedmerac), Pandžić (11 odbrana i sedmerac), Klemenčič 1, Gros 7 (1), Omoregi 4, Marković, Sprajcer, Stanko 7, Abina, Mavsar 4 (1), Ljepoja 4, Varagić 3, Lazović, Svetik, Hrvatin, Abina.

Bonus video: Montenegro vs Slovenia | Highlights | EHF EURO Cup 2022

izvor iBalkan.net/ agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more