IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTPUNI PREOKRET ZA JEDNU NOĆ: Iz ljeta u zimu, napadalo skoro 20 centimetara snijega na… (foto)

Danas će veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme, kiša, snijeg i drastičan pad temperature, sve do…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 17, 04. 2024…08: 42… POTPUNI PREOKRET ZA JEDNU NOĆ: Iz ljeta u zimu, napadalo skoro 20 centimetara snijega na… (foto)

Zbog sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile pojedine dijelove Bosne i Hercegovine, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi: Glamoč- Mlinište, Bugojno – Kupres- Šuica i Turbe- Banja Luka.

Na putu Bugojno- Kupres trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila. U nižim predjelima kolovoz je mokar i mjestimično zasniježen, saopćio je BIHAMK.

Temperature su u odnosu na jučer ujutro pale i za dvadesetak stepeni.

U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama…

Djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Narednih dana hladno sa snijegom i susnježicom... (foto)

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Širom zemlje lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša može padati na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 2 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U subotu više sunčanog vremena prije podne. Naoblačenje se očekuje u drugoj polovini dana koje će usloviti slabu kišu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 2 i 3°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: REKLI BIĆE TOPLO, ALI SAD TVRDE, STIŽE PREOKRET: Kakvo vrijeme čeka region za vikend! (foto)

izvor iBalkan.net

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more