IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Recep Tayyip Erdogan: Ubili su više od 14.000 nevine djece u Gazi, Izrael je nadmašio Hitlera… (foto, video)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da je Izrael već nadmašio nacističkog lidera Adolfa Hitlera ubivši više od 14.000 nevine djece u Pojasu Gaze.

ISTANBUL: Svijet. Zanimljivosti, bijesti, srijeda, 17, 04. 2024…16: 42… Recep Tayyip Erdogan: Ubivši više od 14.000 nevine djece u Gazi, Izrael je nadmašio Hitlera… (foto, video)

Turski predsjednik uporedio je borbu palestinske grupe otpora Hamas s turskim ratom za nezavisnost prije više od 100 godina.

Anadolija

Erdogan je u obraćanju pred Klubom zastupnika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske kazao da Izrael, uz bezuvjetnu podršku Zapada, provodi masakre koji su tamna mrlja u ljudskoj historiji, kako u Gazi tako i na Zapadnoj obali.

Naglasivši da niko ne može dovesti u pitanje osjetljivost Turske za palestinsko pitanje, Erdogan je kazao da je palestinska stvar njegovom životu dala novi smisao.

  • Nastaviću da branim borbu Palestine, da budem glas potlačenog palestinskog naroda pa kad bih na tom putu ostao i sam – poručio je Erdogan.
Čitaj još:   Dragan BURSAĆ: "Kerovima srpskog sveta smeta kad okupljeni građani ispred Skupštine uzvikuju- 'E viva Montenegro'"

Turski predsjednik uporedio je borbu palestinske grupe otpora Hamas s turskim ratom za nezavisnost prije više od 100 godina.

  • Šta je u vrijeme naše oslobodilačke borbe predstavljao pokret Kuvayimilliye, Hamas je isto to. Svjestan sam da izgovaranje ovoga ima posljedice – poručio je Erdogan.

Erdogan je također najavio nastavak turske podrške pravednoj palestinskoj borbi.

  • Možda nećemo moći objasniti sve što smo uradili, ali oni koji dovode u pitanje naš odnos i osjetljivost prema palestinskoj stvari će se sramiti i vidjeti kakvu su nepravdu počinili – zaključio je Erdogan.

BONUS VIDEO: Erdoğan İsrail-İran Savaşı Nedeniyle Batı'yı Böyle Yerden Yere Vurdu! BARDAĞI TAŞIRAN DAMLA!

izvor (Anadolija)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more