IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Austrija ODOBRILA izručenje osumnjičenog SEADA Z. za ubistvo NUSRETA Destanovića… (foto)

Austrijsko Ministarstvo pravde odobrilo je izručenje Seada Z. (27) iz Sjenice Republici Srbiji, gde je osumnjičen za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina. Ova odluka usledila je nakon što je Sead uhapšen u Austriji 21. februara, na osnovu međunarodne poternice izdata od strane Višeg suda u Novom Pazaru.

Sead Zečević je osumnjičen da je 8. februara smrtno ranio Nusreta Destanovića oštrim predmetom, a zatim njegovo telo bacio u napušteni bunar u selu Međugor, u okolini Sjenice. Telo je pronađeno dva dana nakon zločina, što je pokrenulo opsežnu istragu i zahtev za njegovo izručenje.

Nakon hapšenja u Austriji, Viši sud u Novom Pazaru je dostavio sve neophodne dokumente za izručenje Ministarstvu pravde Srbije, koje je dobilo zeleno svetlo od svojih austrijskih kolega.

“Izručenjem Seada Z. stvoriće se uslovi za dalje vođenje krivičnog postupka koji je trenutno u fazi istrage”, ističu iz Višeg suda u Novom Pazaru.

Pored Seada, istraga se odnosi i na E.DŽ. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, koji su takođe obuhvaćeni optužbama za povezanost sa ovim slučajem. E.DŽ. je optužen za neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela, dok se E.H. tereti za pomoć učiniocu nakon izvršenog djela.

Čitaj još:   IVANA Vojvodić: Decembar nije vrijeme za popis... (foto)

Očekuje se da će izručenje Seada Z. uveliko doprineti razjašnjenju okolnosti pod kojima je izvršeno ubistvo, kao i eventualnom procesuiranju ostalih povezanih osoba.

izvor: sandzakdanas.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more