IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jutros izmjerene zimske temperature, minus šest na Bjelašnici… (foto)

 Danas oblačno, dnevna temperatura do 18 stepeni C… Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18, 04. 2024…09: 42… Jutros izmjerene zimske temperature, minus šest na Bjelašnici… (foto)

U Bosni danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano prijepodne, a više oblačnosti u drugom dijelu dana…

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica- 6; Drvar i Ivan Sedlo 1; Livno i Široki Brijeg 2; Bugojno, Prijedor, Sarajevo i Sokolac 3; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 4; Zenica 5; Bijeljina i Gradačac 7; Trebinje 8; Neum 9 i Mostar 10 stepeni Celzijusa.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH od sredine dana prema večernjim satima su mogući slabi lokalni pljuskovi na području Hercegovine, centralnom, istočnom i sjeveroistočnom dijelu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   Umro crnogorski biznismen BRANO Mićunović... (foto)

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U višim područjima centralne istočne Bosne lokalno slabe padavine. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusovih.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Tokom noći kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje, a na planinama susnježica i snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more