IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZNENAĐENJE I U MAJU: VRIJEME koje nas očekuje za VIKEND, a šta nas čeka u narednih 15 dana… (foto)

Kako je i bilo najavljeno, snijeg je zabijelio ne samo planine, nego i niže predjele u širem Regionu jugoistoka Evrope…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 19, 04. 2024…07: 42… IZNENAĐENJE I U MAJU: VRIJEME koje nas očekuje za VIKEND, a šta nas čeka u narednih 15 dana… (foto)

Danas, nas očekuje vrijeme umjereno do pretežno oblačne prilike što se po prognozama očekuje za vikend.

Prema poslijepodnevnim satima oblačnost će se smanjivati. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab sjevernog smjera.

Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni Celzijusa.

Iako se nalazimo u drugoj polovini aprila vremenska prognoza i narednih dana daje nam sasvim drugi osječaj. U petak blago kratkotrajno razvedravanje, jer već od subote slijedi novo naoblačenje i padavine. Na planinama, i u većem dijelu Bosne većinom snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša.

Jutarnji minusi izvjesni su na planinama, te u pretplaninskim područjima Bosne. Slab mraz je moguć do sredine naredne sedmice, kada se očekuje blagi porast temperature zraka.

Minimalne temperature zraka varirat će između- 2°C i 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 3°C i 8°C, na jugu zemlje do 14°C. Minimalne očekivane temperature u pretplanisnkim područjima oko- 6°C.

U periodu od 26. aprila do kraja mjeseca zadržaće se nestabilno vrijeme. Kiša je moguća svaki dan, većinom u vidu kratkih pljuskova. Za prvomajske praznike prema raspoloživim prognoznim modelima preovladaveće umjereno oblačno s temperaturama zraka primjerenim za ovo doba godine. Kiša nije isključena u vidu lokalnog kratkog pljuska…

Čitaj još:   RASIM LJAJIĆ ODGOVORIO ŠEŠELJU: Apsurdno je da pravosnažno osuđeni RATNI ZLOČINAC optužuje mene, koji u životu nemam ni prijavu za saobraćajni prekršaj!

Jutarnja temperatura uglavnom između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 20°C, u Hercegovini do 23°C.

Sutra, u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje se očekuje prije podne koje će usloviti slabu kišu, na planinama slab snijeg. Jače padavine su tokom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 1 i 3, na jugu do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, a snijeg će padati na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni.  Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa…

Čitaj još:   Dvije putnice se ŽESTOKO POTUKLE, sijevale pesnice, ONDA SE UMIJEŠAO VOZAČ...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more