IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Jake policijske snage obezbjeđuju skup u ulici HAMDIJE Kreševljakovića, bivšoj Dobrovoljačkoj… (foto, video)

U 11 sati u Sarajevu u Ulici Hamdije Kreševljakovića, nekadašnjoj Dobrovoljačkoj, predviđena je šetnja, polaganje cvijeća i vjerski pomen…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 20, 04. 2024… 10: 42… SARAJEVO: Jake policijske snage obezbjeđuju skup u ulici HAMDIJE Kreševljakovića, bivšoj Dobrovoljačkoj… (foto, video)

Jake policijske snage osiguravaju ovaj skup u centru Sarajeva, a predstavnici NSRS-a u glavni grad BiH doputovali su sa dva autobusa.

M.R./Hayat.ba

2. i 3. maj obilježavaju se kao najznačajniji datumi u odbrani Bosne i Hercegovine. Međutim, predstavnici NSRS-a su pomjerili obilježavanje godišnjice za danas zbog vjerskog praznika.

Prije 32 godine, u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu odvijali su se događaji presudni za odbranu glavnog bh. grada i Bosne i Hercegovine. Slobodan Bojanić je kazao da je došao da oda počast svojim kolegama, te da se ne ponovi.

  • Ja ne znam ko je dao naredbu da krenemo. Mi smo slušali naredbu – rekao je.
Čitaj još:   NIKŠIĆ- APEL POLICIJE: Građani da se ne okupljaju... (foto)
Slobodan Bojanić

Obilježavanju je prisustvovao i šef zastupničkog kluba SDS-a Vukota Govedaric.

  • Svaki rat sa sobom nosi zlo. U bilo kojem ratu nije lahko zaustaviti zlo. Desio se zločin. Došli smo da se sjetimo svih ljudi koji su dali žrtvu i da ne zaboravimo događaj – govori.
M.R./Hayat.ba

Podsjećamo, zbog provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja za danas, u vremenu od 10.40 do 12 sati, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS…

BONUS VIDEO: Delegacija iz RS stigla u Sarajevo na skup u ulici Hamdije Kreševljakovića

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more