IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEĐU UHAPŠENIM U AKCIJI “Black Tie 2”: Influenserka ADNA Helić… (foto, video)

Influenserka Adna Helić uhapšena je u akciji MUP-a Kantona Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 23, 04. 2024… 09: 42… MEĐU UHAPŠENIM U AKCIJI “Black Tie 2”: Influenserka Adna Helić… (foto, video)

Helić je uhapšena je u jučerašnjoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo s još 22 osobe, saznaje se nezvanično

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa SIPA- om i Obavještajno- sigurnosnom agencijom BiH relizovala je akciju kodnog naziva ‘Black Tie 2’ s ciljem dokumentovanja krivičnog djela Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom Pranje novca, krivičnog djela Davanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem,

  • Zloupotreba ovlaštenja, Primanje dara ili drugog oblika koristi i krivičnog djela Odavanje tajnih podataka– saopćeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Čitaj još:   BUDITE SPREMNI DA ZAŠTITITE SEBE I SVOJU IMOVINU: Za danas je izdat narandžasti alarm i upozorenje... (foto, video)

U okviru predmeta ‘Black Tie 2’ prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u aktivnostima koje se provode međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Europol.

Iz MUP- a su naveli da je među uhapšenim i A.H., rođena 1995. godine u Gračanici, iz Sarajeva.

BONUS VIDEO: JE LI OPREMU SPECIJALNOJ JEDINICI DONIRAO KARTEL EDINA GAČANINA TITA: MINISTAR ISAK IMA OBJAŠNJENJE

izvor (E.F./ RS)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more