Zanimljivosti

ISMET HADŽIĆ Dinamova legenda: Pozajmljivao prijateljima stotine hiljada eura, niko mu nije nikada vraćao, na kraju je završila kao beskućnik… (foto, video)

Bio je jedna od ključnih igrača u osvajanju titule prvaka Jugoslavije 1982. godine sa Dinamom, a godinu dana kasnije su osvojili i Kup Jugoslavije…

ZAGREB: Region, Zanimljivosti, srijeda, 24, 04. 2024… 11: 42… ISMET HADŽIĆ Dinamova legenda: Pozajmljivao prijateljima stotine hiljada eura, niko mu nije nikada vraćao, na kraju je završila kao beskućnik… (foto, video)

U periodu kada je jugoslovenski fudbal bio na vrhuncu moći on je bio jedan od najvažnijih igrača, vedrio je i oblačio Ismet Hadžić terenima širom Balkana ni ne sluteći da će po završetku karijere završiti na ulici.

Hadžić je poslednje trenutke proveo u Zagrebu pošto je postao legenda Dinama za koji je nastupio 145 mečeva tokom karijere.

Prestalo mi je da kuca srce 14. jula 2015. godine poslije duge i teške bolesti, a njegova životna priča se ponovo našla u fokusu javnosti.

Za reprezentaciju Jugoslavije je sakupio pet nastupa (debitovao je 1. aprila 1979. godine u Nikoziji u pobjedi od 3: 0).

Sedam godina je proveo u Slobodi iz Tuzle sa 164 nastupa, a onda je ovaj momak rođen u tom gradu preko Dinama karijeru završio u Prištini.

Bio je jedna od ključnih igrača u osvajanju titule prvaka Jugoslavije 1982. godine sa Dinamom, a godinu dana kasnije su osvojili i Kup Jugoslavije.

Po završetku igračke karijere upao je u probleme s alkoholom, a lažni prijatelji nestali su nakon što im je posudio novac

Ismet Handžić bio je Dinamova legenda koja je preminula 2015. godine, a jedno vrijeme je živio kao beskućnik u Zapruđu.

Kada je Dinamo čuo za njegovu tešku životnu priču, doveo ga je u Maksimir kao trenera mlađih kategorija i tako mu spasio život. Inače, spavao je u starom automobilu kada je ostao bez stana kojeg nije uspio prodati, a lažni prijatelji nisu mu se javljali. 

Imao je lijepu karijeru i bio poznati fudbalski lik 80- tih godina u Zagrebu, pred kraj karijere imao je ponudu iz Las Vegasa da igra mali nogomet, ali Miroslav Ćiro Blažević tada je inzistirao da ostane u Maksimiru što je ISMET Hadžić prihvatio. 

Bio sam u jako, jako teškoj situaciji. Ostao sam bez svega. Posudio sam nekim prijateljima 80 hiljada maraka, a prijatelji se više nikad nisu javili. Kako je to počelo?

Počeo sam prijateljima posuđivati novac, od 10 do 100 hiljada eura. Bio sam tako odgojen pa sam pomagao svima koji su me tražili.

Sjedili bismo za stolom, a netko bi rekao: ‘Treba mi pet, deset hiljada da se izvučem’ i ja sam mu ih dao jer meni u tom trenutku nije trebalo.

Nisam bio škrt. A onda je došla kriza. Ljudi nisu vraćali ili su vraćali premalo. Neki su me počeli i izbjegavati. Posebno sam bio slab kada bi spomenuli djecu- rekao je jednom prilkom Hadžić. 

– I danas bih im vjerojatno za njih posudio. Ali shvatio sam tužnu istinu: ako hoćeš izgubiti prijatelja, posudi mu 100 eura. A onda sam još zaronio i u alkohol, pa mi je piće odnijelo i ostatke ostataka. Na dnu me našao Zlatan Arnautović, koji je preko novinara, pokojnog Ivice Šanteka, pokrenuo akciju za moje spašavanje. 

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

NA DANAŠNJI DAN Prije 44 godine: ‘Umro je drug Tito’… (foto, video)

Na današnji dan, 4. maja 1980. u 15.05 sati na Kliničkom bolničkom centru u Ljubljani…

4 minute ago

NAJVEĆI ŠTEDIŠTA U CRNOJ GORI U BANCI ČUVA BLIZU 59 MILIONA EURA

Najveći depozit u banci u Crnoj Gori od 58,8 miliona eura ima pravno lice, nerezident,…

6 minuta ago

ANDREJ Nikolaidis: Šta je nama Srebrenica? (foto)

Šta je nama Srebrenica? Za jedne – tuđa krivica. Ali: da li je baš tako?…

27 minuta ago

RAZMIŠLJATE DA KRAJ VIKENDA PROVEDETE NA IZLETIŠTU: Danas promjenljivo vrijeme, temperatura do 28 stepeni C… (foto)

U nedjelju, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i…

56 minuta ago

VIC DANA: Nakon snažnog zemljotresa, Mujo nazvao pajda Franju u Hercegovini, da ga pita kako je, onda- urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, subota, 04, 05. 2024…17: 42……

10 sati ago

Užasne vijesti: Tragedija u porodici poznatog košarkaškog trenera, PRIJAVIO NESTANAK SINA, onda je pronađen mrtav… (foto)

Trener je alarmirao policiju dan prije nego što je otkriven tragičan ishod... BEOGRAD: Srbija, Crna…

10 sati ago

This website uses cookies.