IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Samardžić: JAKOV Milatović je ALEKSANDRA Vučića sluškinja, MILOJKA Spajića uloga je da razvali institucije, kako bi zaustavio EU integracije Crne Gore… (foto)

Sagovornik Analitike upozorava da se vlast i opozicija u Srbiji neće se smiriti dok Milo Đukanović ne bude uhapšen ili likvidiran. Ukazuje da se nosioci politike u Srbiji i dalje obračunavaju s likvidiranim premijerom Đinđićem smatrajući da je Đukanović njegova crnogorska replika

Premijer Milojko Spajić kazao je, komentarišući jučerašnju izjavu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, da su najbolje osvete one kada se na loše vođenje države odgovori dobrim rukovođenjem.

“Najbolje osvete su rezultati u infrastrukturi. Želim da se svi osvetimo lošem vođenju države tako što ćemo je bolje voditi. Tako ćemo zatvoriti krug osveta i starih priča”, kazao je Spajić, prenosi portal Analitika.

Na pitanje da li će Crna Gora biti kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici, odgovorio je kako “ne želi danas da odgovara na ta pitanja”.

“Kosponzorisaćemo infrastrukturu u Crnoj Gori”, kazao je premijer, dodajući kako će o stavu Vlade o Rezoluciji javnost biti “blagovremeno obaviještena”.

Upitan zašto se čeka na taj odgovor toliko dugo, Spajić je rekao da su “zauzeti jer se bave projektima, infrastrukturom, platama, penzijama i dječjim dodacima”.

“To su teme prošlosti, Crna Gora ima svoj stav, ponavljali sm ga hiljadu puta, na vrijeme ćete dobiti informacije”, dodao je Spajić.

Čitaj još:   KOLUMNA: Maltretiranje?

Napomenut od strane novinara kako je pitanje genocida u Srebrenici univerzalno, te da niko time ne želi skrenuti pažnju sa pitanja infrastrukture, Spajić je govorio o tome kako je Crna Gora “dokazala unazad 10 godina da je usklađena sa evropskom bezbjednosnom i odbrambenom politikom”.

“Sada imamo i vladavinu prava i velika je promjena od 2023. i svi to vide u pogledu vladavine prava. Nije džabe rečeno da je ova Vlada za pola godine uradila više nego sve Vlade u prošlih šest”, istakao je on.

Na pitanje u kojoj mjeri će biti korigovani doprinosi za penzijsko osiguranje, on je rekao kako građani ne treba da strahuju za penzije.

Nije mogao da kaže koliko će biti korigovani ti doprinosi.

“To neće imati efekta na visinu penzija”, dodao je.

Nije želio da odgovori ni šta misli o tome što je predsjednik Skupštine Andrija Mandić prisustvovao vježbi Vojske Srbije.

“Mislim da se opet vraćamo na slične teme”, zaključio je Spajić.

izvor: Nikola Boljević

Čitaj još:   STIPE Mesić: "Kolinda krenula putem estrade"...

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more