IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U Grčkoj uhapšena dva člana bande ‘Pink Panter’ sa Balkana… (foto)

U Grčkoj su uhapšena dvojica Srba, provalnika u zlatare koji su i ranije bili hapšeni kao članovi grupe “Pink panter”, ali su uspeli da ostanu na slobodi.

Oni su najmanje od decembra 2023. godine do hapšenja posle nedavne akcije pljačkali juvelirnice u centru Atine u koje su ulazili noću, probijajući spoljne zidove zgrada, a snimljeni su kamerama za obezbeđenje – prenela je danas RTV SKAI i objavila te snimke.

U poslednjim akcijama su ukupno opljačkali nakita za 315.000 evra, a istražuje se i njihovo učešće u drugim akcijama.

Objavljeno je samo da su uhapšeni Srbi i da jedan ima 53 godine, a drugi 50.

SKAI piše da je banda „Pink panter“ čiji su pripadnici iz zemalja Balkana, „dobro strukturisana i visoko aktivna transnacionalna kriminalna organizacija“ kojom se dugo bave INTERPOL i EUROPOL. Uglavnom kradu iz zlatara, a vrše i razbojništva, primenjuju razne metode u zavisnosti od veština, tehnike i sposobnosti svojih pripadnika specijalizovanih za zemlju u kojoj djeluju.

Najčešće su u svakoj zemlji u malim nezavisnim grupama, u kojima su samo sunarodnici iz Srbije, Crne Gore i drugih zemalja. U zemlji u kojoj djeluju imaju prebivalište. To su „profesionalni kriminalci“ koji detaljno izviđaju cilj i pre napada ga danima nadziru.

Čitaj još:   DRAMA U GIMNAZIJI U SARAJEVU: Profesorica došla na čas pijana, reagovala policija... (foto)

Za kretanje koriste falsifikovana dokumenta, putuju odvojeno različitim prevoznim sredstvima da bi izbjegli mogućnost da budu zajedno uhapšeni. Koriste ili vozila sa stranim registarskim tablicama iz raznih zemalja, ili vozila iz zemlje u kojoj djeluju, registrovana na imena ljudi bez krivičnog dosijea.

Pripadnici grupa „Pink pantera“ većinom imaju veliko iskustvo s konkretnim akcijama kakve planiraju da izvedu i metodima koje nameravaju da primene i to su mahom osobe kojima se vlasti već bave.

Oni mnogo ranije identifikuju ciljne prodavnice, obave nadzor, izrade plan akcije i usmjere se na određen nakit i zlato. Pretpostavlja se da imaju mrežu za slanje i prodaju ukradenih predmeta uz veliku finansijsku korist, zaključuje SKAI.

izvor: kodex.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more