Zanimljivosti

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: DRITAN Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu… (foto, video)

Nad Crnom Gorom nadvila se “ruka pravde” kao Domoklov mač. Kada ta ruka funkcioniše sa instrumentalizovanim tužilaštvom, nastaje šteta po državni budžet, devastira se institut pravde, i najgore, ugrožavaju ljudska prava. To je gostujući u 24 sata Televizije E ocijenila poslanica Demokratske partije socijalista, Aleksandra Vuković- Kuč.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 27, 04. 2024… 00: 22… ALEKSANDRA Vuković- Kuč: DRITAN Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu… (foto, video)

Smatra da bi, umjesto govora o tome što je tužilaštvo formiralo predmet povodom intervjua bivšeg predsjednika DPS- a Mila Đukanovića Anteni M, zbog navodnog govora mržnje, trebalo da je (Dritan) Abazović u zatvoru. To, kako kaže, najviše osvjetljava presuda Apelacionog suda, kojom su krivice da su švercovali drogu oslobođeni Krstovići – otac i kćerka.

“Ko danas gospodi Krstović može da vrati izgubljeni ugled i reputaciju? Dritan Abazović je navodnu borbu protiv korupcije i kriminala, nepravedno i senzacionalistički, zasnovao na slučaju Krstović. Šta imamo danas? Imamo ljude čiji je ugled nepovratno povrijeđen.

I ne samo njihov, nego njihove porodice i prijatelja. O tome je u intervjuu govorio Đukanović. Govorio je o univerzalnom pravu na odbranu i očuvanju ljudskog dostojanstva. Poruka bivšeg predsjednika Demokratske partije socijalista bila je da Crna Gora ne smije da dozvoli nehumana i senzacionalistička hapšenja,” kaže Vuković- Kuč. 

DPS problematizuje rad tužilaštva zbog, kako kaže, selektivnosti, netransparentnosi i revanšizma.

“Nažalost, Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu i viđeli smo da je normalna situacija da se ljudi na način atrakcije i spektakla hapse. To se dogodilo u slučaju direktorice ASK-a. Djelovalo je kao da se događa hapšenje najvećeg teroriste koga je zapamtio savremeni svijet– Bina Ladena…

Došli su policajci u fantomkama, sve je djelovalo nevjerovatno, uz nevjerovatan politički, neumjereni i neumjesni uticaj. Potpredsjednik Vlade za bezbjednost Aleksa Bečić je prije nego što je direktorica ASK-a uopšte uhapšena, nju uhapsio”, podjseća Vuković- Kuč.

Smatra da je riječ o skandalu kakav država koja želi da bude članica Evropske unije još nije viđela.

“Niko se tim povodom nije izvinio. Potpredsjednik Vlade, koji je zloupotrijebio svoj položaj i iskoristio svoju moć, nije našao za shodno da se izvini građanima i građankama Crne Gore i na kraju gospođi (Jeleni) Perović zbog toga što je učinio sve da se posumnja u rad VDT-a i SDT- a, zbog čega je Vrhovni državni tužilac reagovao.

Nakon tog diskutabilnog hapšenja, oglasili su se gotovo svi ministri i funkcioneri Demokrata. Izaziva li sumnju da Crnu Goru tretiraju kao banana državu i državu đe se pravda zadovoljava na način kako je to Abazović zamislio? A vidimo kako je zamislio“, poručuje Vuković- Kuč.

BONUS VIDEO: Za dobro jutro 23.04.2024.- Aleksandra Vuković Kuč

izvor Portal aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Oblačno u drugom dijelu dana, mogući pljuskovi i grmljavina, donosimo vremensku prognozu za narednih 15 dana… (foto)

Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u dolinama rijeka... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti,…

3 minute ago

DETALJI ISTRAG: Vlasnik taksi udruženja iz Podgorice, priznao šverc droge… (foto)

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Podgoričana Nikole Petrića i Dražena Cvijovića zbog sumnje…

1 sat ago

Ko želi da ukloni MILIVOJA Katnića, kao nezgodnog svjedoka? (foto)

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji već 24 dana ne uzima hranu u pritvorskoj…

1 sat ago

Šeki RADONČIĆ: Dugo najavljivano ubistvo… (foto)

Pitanje je sata ili dana kada će Milivoje Katnić otići na ljepši i pravedniji svijet.…

1 sat ago

VIC DANA: Gurmanske avanture… (foto, video)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! LAGOS: Regija, Zanimljivosti, utorak, 07, 05. 2024…17: 42……

10 sati ago

IVAN Vuković: Spram ovoga, Zdravko Krivokapić djeluje kao državnik prvog reda… (foto)

Na mreži X se oglasio potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković: Komentarisao Vanjsku politiku aktuelne…

11 sati ago

This website uses cookies.