Crna Hronika

Milivoje KATNIĆ: Da tužiocu MILOŠU Šoškiću može biti, završio bih na lomači! (foto)

Po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšen je 14. aprila. Kasno te večeri saslušao ga je specijalni tužilac Miloš Šoškić, a sudija Višeg suda Goran Šćepanović je odredio pritvor do 30 dana.

Od neđelje u šest sati i 20 minuta Katnić štrajkuje glađu, kao oblik protesta zbog, kako je istakao, ,,montiranih, ponižavajućih i nezakonito stavljenih optužbi“. Uprkos javnim molbama prijatelja, nije odustao od namjere i već trinaest dana odbija hranu. Uzima samo vodu i terapiju zbog plućne embolije koju je preležao prije nepunih trideset dana.

” Raśko, ovo što šaljem tebi, predaj bratu Šekiju (Radončiću– p.a.). Brate Šeki, da znaš da sve što napišem možeš da objaviš, odnosno da napišeš u knjizi. Ovo, molim te, objavi u Pobjedi i u Standardu kod Jasmine (Muminović– p.a.). I reci joj da mi je kao sestra i da ona to zna”, napominje na samom početku pisma Katnić sinu Radanu.

Odgovarajući, očito, na pitanje svoje porodice o štrajku glađu, Katnić ističe da je to vid javnog protesta jer ,,sve što se dešava Saši Čađenoviću“, ali i krivični postupak protiv tužiteljke Lidije Mitrović se vodi, po ocjeni bivšeg glavnog specijalnog tužioca– zbog njega.

,,NEZAPAMĆEN SLUČAJ SAŠE ČAĐENOVIĆA…“

” Sve ovo što navode kao moju krivicu – nije tačno. I, vjeruj mi, zato nemaju dokaza. Ali, znali su da nemaju dokaza i kada su uhapsili Sašu Čađenovića, pa su ga držali, kao što vidiš, godinu i po dana.

Pa, kada nije progovorio i kada ga nijesu slomili– stavili su mu na teret da je postao član ove kriminalne organizacije (pažljivo prati, jer je pravno složeno) i da je prihvatio da vrši krivično djelo zloupotreba službenog položaja. U krivičnom predmetu koji se vodi protiv njega stavljeno mu je na teret da je postao i član kriminalne organizacije koju je formirao Zvicer “,objašnjava Katnić. 

Da bi potom raščlanio čudnu situaciju: da Specijalno državno tužilaštvo optužuje nekadašnjeg specijalnog tužioca Čađenovića da je istovremeno bio član dvije kriminalne organizacije koje su radile za jednog čovjeka – Radoja Zvicera?!

ŠESNAEST MJESECI U PRITVORU: Privođenje Saše Cađenovića

” Kao da je Čađenoviću malo da za jednu kriminalnu organizaciju vrši zloupotrebu službenog položaja, već se uključuje ,,ovaj zloglasni kriminalac“ i u drugu! Do sada nije zapamćen slučaj da jedna osoba vrši ista krivična djela za dvije kriminalne organizacije”, ocjenjuje Katnić. 

Potom objašnjava što je motivisalo specijalnog tužioca Šoškića za ovakve zakonom nedopuštene akcije.

” Zašto se radi ovako nešto, što je nezakonito i pravno nemoguće? Iz dva razloga: prvi je da bi ,,moju kriminalnu organizaciju“ popunili trećim članom i tako tobože stvorili uslove da bude kriminalna organizacija. Drugi razlog je– da bi mi konstituisali krivično djelo zloupotreba službenog položaja, jer bez mučenog Saše Čađenovića to ne bi moglo da se realizuje”, kaže Katnić.

Osim toga, ističe Katnić, bila je otvorena mogućnost da se Čađenoviću pritvor supstituiše jemstvom, pa su mu zato natovarili još jedno kriminalno udruživanje.

Napominje da je ,,zbog svega toga onome tužiocu Šoškiću podigao krivičnu prijavu“.

PRITVORSKI OSNOVI KOJI– NE POSTOJE

Prema ocjeni pritvorenog bivšeg specijalnog tužioca, ključni igrač Specijalnog tužilaštva je Miloš Šoškić – ,,stručnjak za nezakonitosti“.

” Prati dalje: tužilac Šoškić ,,udara stravu na družinu“, pa saslušava dame, tužiteljke Sanju Jovićević i Miru Samardžić, ne bi li ih pritiskao da nešto izjave protiv mene. O ovom pitanju dosta je da vidimo kako mi Šoškić smješta kriminalnu organizaciju”, piše Katnić. 

Potom objašnjava zakonske odredbe koje ukazuju da je – da bi postojala kriminalna organizacija – ,,potrebno da budu ispunjeni mnogi uslovi“ te da je zakonom tako definisano upravo da bi se izbjegle političke manipulacije preko tužilaštava…

Miloš Šoškić

kompletan tekst na http://standard.me

izvor: Standard.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

NEIZMJERNA TUGA I BOL NAD BOSNOM: Sutra dženaza poginulog rudara ASIMA Šehanovića… (foto)

Dženaza i ukop rudara Asima Šehanovića, koji je 3. maja poginuo radeći treću smjednu u…

5 sati ago

NEBOJŠA Redžić: Fijasko… (foto)

Milojko je dobio zadatak da na pleća Crne Gore natovari diplomatski fijasko Srbije i njenu…

6 sati ago

Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom: UBNOR i antifašisti Nikšića nizom manifestacija obilježili Dan pobjede nad fašizmom… (foto, video)

Na ovom spomeniku su ispisana imena poginulih boraca i žrtava fašističkog terora iz ovog kraja...…

7 sati ago

Danas Premijerski sat: MILOJKO Spajić o Srebrenici, Do Kvonu, povećanju plata… (foto, video)

Početak sjednice zakazan je za 12 časova... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 09, 05.…

8 sati ago

In memoriam: Za Našeg komorata posljednje rudarsko ‘Sretno!’- Poznat termin dženaze rudara Asima Šehanovića… (foto, video)

Tragično stradalom rudaru Asimu Šehanoviću u petak, 10. maja bit će klanjana dženaza i obavljen…

10 sati ago

This website uses cookies.