IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Bitku s koronom izgubio još jedan ugledni ljekar, čija je kćerka po drugi put… (foto)

Omiljena rečenica, “neće bolesnik u knjigu” je moto u medicini, odlaze velikani, a nama ostaje vječna zahvalnost za njihova djela”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 29.03.2021…09.34…  SARAJEVO: Bitku s koronom izgubio još jedan ugledni ljekar, čija je kćerka po drugi put… (foto)

Sarajevski doktor, Dragan Stevanović objavio je danas na svojoj Facebook stranici da je preminuo dr. Hajro Bašić od posljedica COVID- a.

“Moj učitelj i uzor,dr.Hajro Bašić je izgubio bitku sa koronom. Sve što znam, naučio sam od njega, prije svega da poštujem medicinsku nauku i volim ljude .

Njegova omiljena rečenica:”neće bolesnik u knjigu” je moj moto u medicini.

Odlaze velikani, a nama ostaje vječna zahvalnost za njihova djela”, napisao je Stevanovnić.

Dr Hajro Bašić je pod jedan bio specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterolog- hepatolog i dugogodišnji šef odjela interne medicine Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Nakon toga radio je u jednoj privatnoj sarajevskoj poliklinici”.

Podsjećamo, on je jučer napisao da koronvirus ne posustaje i dodao je da je uz dr. Bašić i njegova kći dr. Neira Bašić- Hamzić opet pozitivna.

Čitaj još:   ANTAKYA- HATAY:- Nakon Gokhan Ugurlua (35), spašena i njegova 10- godišnja kćer 159 sati nakon zemljotresa... (foto, video)

Ona je u aprilu prošle godine bila zaražena koronavirusom. Iako kao specijalizantkinja ne pripada Domu zdravlja nastavila je da radi i bori se za zdravlje građana.

To je bilo na samom početku borba sa koronavirusom u našoj zemlji, ona se tada javila iako je bila specijalizantkinja iz psihijatrije da radi u Domu zdravlja da pomogne našim sugrađanima u borbi sa koronavirusom.

Tada je kazala da nije imala dileme, te da se vodila primjerom svog oca dr. Hajre Bašića koji je sve vrijeme rata bio na raspolaganju ljudima.

“Otac je bio na terenu, u sanitetu, u Državnoj bolnici. Sada ga rijetki spominju, ali bitno je da se mirno spava, da smo pred sobom čisti”, kazala je ona prošle godine.

Brz oporavak doktorice i naše iskreno saučešće vama i vašoj porodici…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more