IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u četvrtak, 2. maja, trebala održati sjednica Vlade RS- a…

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28, 04. 2024… 12: 22… SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

IZGLEDA sa se to, može se pretpostaviti, trebao biti nekakav odgovor Dodika na sjednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku gdje je bilo predviđeno da se na glasanju nađe Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

U međuvremenu je glasanje odgođeno zbog dodatnih konsultacija. Zasad se ne zna da li će ovo odgađanje utjecati na Dodikovu odluku o održavanju sjednice Vlade RS-a u Srebrenici.

Dodik je najavio ranije kako će na dan glasanje o Rezoluciji biti u Srebrenici, gradu u kojem je počinjen genocid, dodavši da će u slučaju njenog usvajanja “doći do kraja Bosne i Hercegovine”.

Iz kabineta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića danas je saopćeno kako su on i Dodik dogovorili da “Sabor srpskog naroda”, Srbije i RS-a bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN- a.

Čitaj još:   DPS: Članovi Vlade ponašaju se kao taoci NSD koji su prinuđeni da nijemo posmatraju Mandićevo štetočinstvo... (foto)

BONUS VIDEO: Ramo Isak odlučan: “Ako bude rat, državu ćemo braniti! Nismo za rat, ali smo spremni!”

– Situacija u Srebrenici je normalna, mada ima doza straha i neizvjesnosti među Bošnjacima. Primjetno je da se pripremaju objekti za najavljenu sjednicu Vlade RS-a – kaže za Faktor Alija Tabaković, predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Srebrenica.

Ističe kako se u razgovorima sa Srbima koji žive u Srebrenici mogu čuti sasvim drugačiji stavovi od onih koje plasiraju režimski mediji.

– Kada razgovaram sa Srbima, većina njih ne podržava Dodikovu politiku zatezanja odnosa, dizanja tenzija… Svjesni su, baš kao i mi Bošnjaci, da nama valja živjeti zajedno bez obzira na sve ono što se dešava– naglasio je ALIJA Tabaković.

BONUS VIDEO: Oštre osude TikTok videa Rame Isaka iz Memorijalnog centra Srebrenica

izvor Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more