IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj vladi da je prodala Kosovo još prošle godine.

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvtrak, 02, 05. 2024… 14: 12… Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Aleksandar Vučić je potpisao sve na Svetog Jovana prošle godine, lagali ste o sporazumu, pretvarate ste da ste patriote“. Šta piše u francusko – njemačkom planu?, upitao je Jovanović.

„Ne može se govoriti o jednakim pravima sa pokrajinom, jeste li vi normalni ljudi“, naveo je.

Komentarišući Vučevićev ekspoze složio se da nema snažne države bez snažne vojske i na tome treba istrajno raditi.

Kada je riječ o povratku služenja vojnog roka kazao je da je više nego dobrodošlo pogotovu ako ste vojno neutralna zemlje, to je pomak naprijed, konstatovao je Jovanović.

„Mi smo ideološki dezorijentisana nacija“, kazao je, dodajući da je „jedan od temelja vratiti jer na pravi put da bismo išli ka boljoj budućnosti“.

Čitaj još:   NIJE DOBRO: Stiže nova oluja, donosimo prognozu za narednih nekoliko dana... (foto)

Vučević je, odgovarajući Jovanoviću, kazao da su upravo politike dok je on bio na vlasti ostavile katastrofalne poslhedice po Srbiju koje i danas plaćamo.

BONUS VIDEO; Прва посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Четрнаестом сазиву 01.05.2024.

„Nikada niko nije ništa potpisao nego je Vučić rekao da Kosovo ne može biti nezavisno, nikada“, kazao je Vučević odgovarajući Jovanoviću.

Podsjetio ga je na državni udar koji se desio u Srbiju u vrijeme Vojislava Koštunice a to je kada je potpisam Beogradski sporazum sa Havijerom Solanom i Milom Đukanovićem „kada smo izgubili izlaz na more poslije toliko godina“.

Zar vi niste radili ono što nama spočitavate?, upitao je Vučević.

„Izgubili smo Crnu Goru, organizovali ste miting za Kosovo gdje su se krale patike, hoćete sa ovima zajedno koji priznaju genocid u Srebrenici… Da danas imamo izlaz na more mnogo bi lakše dobijali ono što treba da dobijamo. Lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali i Crnu Goru i pokušali da predate Kosovo i u dobroj mjeri to učinili. Nemojte nama držati moralne pridike jer nemate prava na to i neka vječno živi Srbija“, zaključio je Vučević.

Čitaj još:   OPET HAPŠENJE ZBOG ŠVERCA CIGARETA: UHAPŠEN PAZARAC...

BONUS VIDEO: Skupština Srbije: Žestoka rasprava poslanika oko ekspozea i sastava buduće Vlade Srbije

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more