IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK NA KAKVOG NISMO NAVIKLI: Evo šta je poručio na svečanom otvorenju banjalučke Arnaudije… (foto, video)

Dodik je još kazao da je džamija Arnaudija svjedok postojanja, radosti, ali i “bezumlja koje je dovelo do rušenja”.

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik obratio se danas prilikom otvorenja džamije Arnaudija u Banjaluci, te je tom prilikom poslao pomirljive poruke kazavši da je “Arnaudija svjedok postojanja, radosti, ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako divnog objekta”.

“Uvaženi reisu-l-ulema Kavazoviću, muftije iz BiH, Slovenije, Hrvatske i cijelog svijeta, dragi muftija banjalučki, posebno pozdravljam ministra Nurija iz Turske, izaslanika predsjednika Erdogana. Danas svjedočimo veoma bitnoj stvari, a ono što se desilo prije 30 godina na današnji dan je bila greška. Ne može se nikakvim rušenjem dovesti u pitanje postojanje ovakvih bogomolja. Danas, 30 godina poslije, svjedočimo naporima da se ponovo izgradi džamija Arnaudija u Banjaluci. Zahvalan sam svima koji su pomogli, Turskoj koja je izdvojila novac i drugim institucijama koje su pomogle”, kazao je Dodik na početku obraćanja.

Ističe da sve što može da se gradi je mir.

“Okupljeni smo da svjedočimo vremenu da na ovim prostorima živi mir, podrška, da svako može da bude svoj, drugačiji, pripadnik jednog, drugog ili petog naroda. Sve što možemo zajedno da gradimo jeste mir. Vama, vjernicima muslimanima želim da čestitam Dan džamija ali isto tako svim vjernicima u Banjaluci želim čestitati ponovnu izgradnju ovog objekta“.

Dodik je još kazao da je džamija Arnaudija svjedok postojanja, radosti, ali i “bezumlja koje je dovelo do rušenja”.

Čitaj još:   GOTOV JE: Dodikova peticija doživljava FIJASKO...

“Arnaudija je svjedok postojanja, radosti, ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako divnog objekta. Želim da živimo u miru i da ovakve bogomolje niko ne ošteti. Političari pomalo uzavrelih strasti šalju razne poruke ovih dana, a ja ću poslati samo jednu: Jedino što nam preostaje u našim životima jeste da mirno proživimo mir i stabilnost, da mi svi mi imamo jednaka prava zagarantovana. Cijenim činjenicu da smo ovdje okupljeni da svjedočimo uspjehu. Ovo je naše okupljanje. Neka vam je džamija sretna, neka posluži za molitveno djelovanje bez obzira na vjeru i naciju“, kazao je i zaključio:

“Računajte na sve nas, na institucije Republike Srpske, živi i zdravi bili”.

Bonus video: Dodik: Rušenje Arnaudije bila je greška i čin bezumlja

Čitaj još:   DARKO ŠUKOVIĆ: "U koga se uzda veliki sibirski međed iz malih Laktaša?"

izvor: SB

DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more