Crna Gora

MILOJKO Spajić u četvrtak u Premijerskom satu, odgovara na pitanja poslanika: Povjerenja o Vladi, odgovore o Popisu, spoljnoj politici, Do Kvonu… (foto, video)

Milojko Spajić će u okviru Premijerskog sata odgovarati na pitanja poslanika. Početak Premijerskog sata zakazan je za 12 časova u četvrtak…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08, 05. 2024… 00: 12…  MILOJKO Spajić u četvrtak u Premijerskom satu odgovara na pitanja poslanika: Povjerenja o Vladi, odgovore o Popisu, spoljnoj politici, Do Kvonu… (foto)

Milojko Spajić/ Foto: Vlada CG

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će u četvrtak. maja, u okviru Premijerskog sata odgovarati na pitanja poslanika. Početak Premijerskog sata zakazan je za 12 časova u četvrtak.

Predsjednik DPS- a Danijel Živković pitaće Spajića da li ćete nastaviti sa jasno orijentisanom spoljnom politikom koju je trasirala DPS od 2006. godine, koja je bazirana na zapadnom vrijednosnom sistemu i da li će Vlada u predstojećim odlukama međunarodnih institucija i organizacija slijediti, do sada definisane ciljeve, i jasno dati podršku u ime Crne Gore, bez obzira što takve odluke nemaju podršku druge najveće grupacije u parlamentarnoj većini nekadašnjeg DF- a, odnosno da li zbog takve spoljne politike očekuje da će koalicija ZBCG pokrenuti pitanje izglasavanja nepovjerenja Spajićevoj Vladi.

“Da li možemo očektvatt da će sredstva opredijeljena za poljoprivredu u 2025. godini iznositi tri odstood ukupnog budžeta”, pita Spajića poslanik SNP-a Bogdan Božović.

“Ko opstruira objavljivanje podataka o sprovedenom Popisu”, je pitanje Maje Vukićević poslanice DNP-a za premiejra.

Ispred Posebnog kluba poslanika Vladimir Dobričanin će pitati premijera – koji su razlozi za neobjavljivanje rezultata Popisa i kada se može očekivati da će oni biti dostupni?

“Od kada poznajete Do Kvona i šta je bio predmet razgovora tokom Vašeg susreta u Beogradu”, je pitanje koje je predsjednik GP URA Dritan Abazović dostavio Spajiću.

“Kuvajtski investitor, odnosno konzorcijum „Northstar“ i „Equest Capital Limited Jersey“ koji je trebalo da izgradi turistički kompleks „Montrose“ pokrenuo je arbitražu protiv države Crne Gore.
Kolika je vrijednost odštetnog zahtjeva i šta je njihovo obrazloženje za pokretanje arbitražnog postupka? Da li ima propusta države u ovom slučaju i očekujete li da ishod arbitraže bude u korist države?

Kada je pokrenut arbitražni postupak i šta su od obaveza predviđenih projektom Vlada i Opština Herceg Novi ispunile? Da li se nameće zaključak da je iza ovog neuspješnog projekta bilo zakulisnih radnji povezanih sa tadašnjom vlašću”, interesuje poslanika ZBCG Dejana Đurovića.

Poslanik SD-a Boris Mugoša pita premijera da li će tokom ove godine i na koji način biti ispunjenojedno od Spajićevih ključnih obećanja iskazano i kroz kalkulator obračuna neto zarada na sajtu Pokreta Evropa sad, a to je povećanje neto zarada svih zaposlenih (u privatnom i javnom sektoru) u Crnoj Gori za oko 25 odsto.

Predsjednik HGI Adrijan Vuksanović od Spajića očekuje odgovor pitanje da li razmišlja li da li će ova Vlada izjednačiti stopu poreza na dodatu vrijednost za hotelske restorane i za ostale ugostiteljske objekte koji ne posluju u sklopu hotela?

“Da li će se ispoštovali najavljeni rokovi za početak radova na dionici autoputa Mateševo – Andrijevica, dokle se došlo sa eksproprijacijom zemljišta duž cijele trase i ukoliko bude neophodno uklanjanje stambenih objekata na tom potezu – kako će se taj problem prevazićo”, pitaće Spajića poslanica PES-a Dragana Vučević.

Predsjednik BS- a Ervin Ibrahimović traži odgovor od premijera hoće li Crna Gora na zasijedanju Generalne skupštine UN podržati Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici koju su inicirali SR Njemačka i Ruanda a koju su, do sada, kosponzorisali neki od naših ključnih međunarodnih partnera među kojima su SAD, Francuska, Turska, Velika Britanija, Luksemburg, Austrija, Švedska, Italija i još 20 država, među kojima su i susjedne Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija te Slovenija i Sjeverna Makedonija– i time još jednom stati na istu stranu sa državama razvijene demokratije i poštovanja prava te potvrditi da suštinski a ne deklarativno pripadamo onom dijelu civilizovanog svijeta čiji dio želimo da budemo vrijednosno, suštinski i formaino?

“Je li završena izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju regionalnog puta Ostros – Vladimir i ako jeste kad možemo očekivati početak radova”, pitaće poslanik Albanskog foruma Artan Čobi. (A.O.)

BONUS VIDEO: Govori poslanika u Skupštini koji su do suza nasmijali gledaoce

izvot CdM,me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

STANKO Radulović: Crvena zvezda bi kao ”kokarda” zvučala baš srpski… (foto)

Prosto u tenutku kad Crvena zvezda krade titule u košarci navijači Partizana treba da se…

5 sati ago

SLUGA Milojko SPAJIĆ opet nije dobar ALEKSANDRU Vučić: Odvratna igra i perfidni trik Crne Gore sa amandmanima… (foto)

Srpski autokrata nastavlja da pljuje Spajića i Vladu Crne Gore iako mu se oni dodvoravaju…

5 sati ago

IVAN Vuković: MILOJKO Spajić zbog trulih kompromisa, pacifikuje ANDRIJU Mandića i MILANA Kneževića… (foto)

"Vladajuća većina u Crnoj Gori predlaže rezoluciju o Jasenovcu. Jeste ikad čuli nekoga u CG…

5 sati ago

JELENA Marković: Glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu je sprečavanje Crne Gore da postane članica EU… (foto)

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici i parlamentarnoj opoziciji…

5 sati ago

DANAS JE “INTERKONTINENTALNI DERBI”– BITKA ZA PREVLAST NA BOSFORU! (foto, video)

Jedno od najvećih rivalstava sveta nalazi se na Bosforu! Među tri ekipe Istanbula vlada ogromno…

8 sati ago

This website uses cookies.