IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Prekinuta sjednica Skupštine CRNE GORE, obezbjeđenje reagovalo zbog verbalnog sukoba VASILIJA Čarapića i NERMINA Abdića… (foto, video)

Prema našim nezvaničnim saznanjima, sjutra će, uoči premijerskog sata, biti održan kolegijum na kojem će biti utvrđena dalja dinamika rada

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08, 05. 2024… 14: 12… PODGORICA: Prekinuta sjednica Skupštine CRNE GORE, obezbjeđenje reagovalo zbog verbalnog sukoba VASILIJA Čarapića i NERMINA Abdića… (foto, video)

Presjedavajuća Zdenka Popović je isprva dala pauzu, a kasnije je odlučeno da se sjednica Skupštine prekine.

Prekinuta sjednica Skupštine, obezbjeđenje reagovalo zbog verbalnog sukoba Čarapića i Abdića

Sjednica Skupštine prekinuta je nakon verbalnog sukoba šefa kluba poslanika Pokreta Evropa sad Vasilija Čarapića i poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Nermina Abdića. Pobjedi je nezvanično rečeno da je njihovo „koškanje“ i verbalni sukob isprva pokušao da spriječi poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović, a zatim i obezbjeđenje. Do fizičkog sukoba nije došlo.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, sjutra će, uoči premijerskog sata, biti održan kolegijum na kojem će biti utvrđena dalja dinamika rada.

Tokom zasijedanja sjednice poslanik DPS-a Andrija Nikolić je ocijenio da PES obmanjuje javnost o Nacrtu rezolucije o Srebrenici.

– Javne šamare dobijate iz Stejt dipartmenta – i prije ovog današnjeg. Ćutite kada dobijate pljuske uz Beograda, tada se ne javljate. Onda kažete da je DPS sponzosiao gorivom genocid u Srebrenici. Kako vas nije sramota? Čitate li vi šta kažu Majke Srebrenice? – pitao je Nikolić.

Čarapić je rekao da je komunikacija sa svim partnerima kada se donosi rezolucija u UN normalna i da je to standardna praksa.

– Vi ste samo vidjeli naslov iz kojeg citirate da su oni imali uvid u naše amandmane. To je standardna praksa koja se svaku put tako sprovodi, a vi od toga pokušavate da napravite spin i da nas nazovete lažovima, sram vas bilo – poručio je Čarapić.

Čitaj još:   NIKOLETA Đukanović: Usvajanje Rezolucije EP o Crnoj Gori i "Amandmani koji su danas usvojeni, govore koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno"... (foto)

Na to je reagovao Abdić poručujući Čarapiću da pazi kako se ponaša, a Popović je zatim dala pauzu.

Prethodno je Čarapić kazao da je DPS stao iza svih nepočinstava koja su njihovi funkcioneri radili i da se nijesu nikoga odrekli.

– Vi stojite iza svih nedjela koja je vaša partija uradila ovim građanima. Ta nedjela se odnose i na krađu, i na policijsku represiju nad građanima i nad medijima. Vi nama nemate pravo da prebacujete bilo koju stvar – mi ne lažemo – kazao je Čarapić i dodao da je DPS 30 godina dijelio narod, jer nisu imali program koji bi ponudili građanima.

Nikolić je Čarapiću poručio da obrati pažnju na to kako se obraća poslanicima DPS-a.

– Povešćete ozbiljno računa, da ne bismo razgovarali drugačije – kazao je Nikolić, na šta je reagovala potpredsjednica Skupštine i kazala da tu izjavu neko može da shvati kao prijetnju.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč je na početku današnjeg zasijedanja kazala da bi poslanica PES-a Jelena Nedović trebalo da se izvini građanima Crne Gore, SAD i majkama Srebrenice zbog izjave o amandmanima na rezoluciju UN-a o Srebrenici i da u njima posreduje SAD.

– Oni su obrukali međunarodno dostojanstvo Crne Gore. Upravo je objavljen demant od strane SAD i ovo je još jedan diplomatski šamar. Mislim da moraju hitno da se izvinu jer su im majke Srebrenice zahvalile zato što je premijer Spajić kazao da će glasati za Rezoluciju o Srebrenici- rekla je ALEKSANDRA Vuković Kuč.

Čitaj još:   RAT I(li) MIR: Proslavom UKRAJINSKE TRAGEDIJE na crnogorskim ulicama priziva se OKUPACIJA CRNE GORE!

BONUS VIDEO: Nastavak Pete sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. god – peti dan, 08.05.2024.

izvor Popbjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more