IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom: UBNOR i antifašisti Nikšića nizom manifestacija obilježili Dan pobjede nad fašizmom… (foto, video)

Na ovom spomeniku su ispisana imena poginulih boraca i žrtava fašističkog terora iz ovog kraja…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 09, 05. 2024… 13: 12… Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom: UBNOR i antifašisti Nikšića nizom manifestacija obilježili Dan pobjede nad fašizmom… (foto, video)

Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom treba da nam služe kao podsjetnik da se kao društvo možemo evropeizovati samo na vrijednosnoj osnovi, jasnim državnim politikama i javnom interesu, kao i na otporu retrogradnim ideologijama, poručuju iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

“Ovo je važno naglasiti danas kada svjedočimo neusaglašenosti unutrašnje i spoljne politike vladajuće strukture, ali i talasu revizionizma koji nas kao društvo vraća unazad i ozbiljno šteti dobrosusjedskim odnosima”, navode iz CGO.

UBNOR i antifašisti Nikšića su nizom manifestacija obilježili 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom.

Tradicionalno je, saopšteno je iz udruženja, položeno cvjeće na spomenike Ljuba Čupića i Joke Baletić na Gradskom groblju u Nikšiću kao i pod Trebjesom kod spomenika strijeljanim rodoljubima.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Težaka saobraćana nesreća, jedna osoba izgubila život... (foto)

“Centralna proslava ovogodišnjeg obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom organizovana je kod spomenika na Vidrovanu”, naveli su u saopštenju.

Na ovom spomeniku su ispisana imena poginulih boraca i žrtava fašističkog terora iz ovog kraja.

“Naše Mjesno udruženje iz Vidrovana se samoorganizovalo i prikupilo sredstva da se spomenik obnovi i restaurira i postavilo ogradu oko spomenika”, dodaju iz udruženja.

Navodi se da su na ovoj manifestaciji govorili Milojica Dakić, ispred SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, Ljubo Vujadinović ispred odbora za popravku spomenika a manifestaciju otvorio Vojo Nikolić, predsjednik MU UBNORA Vidrovan i član Predsjedništva UBNORA Nikšić a moderator je bio Vlado Jovanović.

bonus video: UBNOR I ANTIFAŠISTI NIKŠIĆA POLOŽILI VIJENAC POVODOM DANA POBJEDE NAD FAŠIZMOM

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more