IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Meteorolog nam otkrio- Vrijeme koje nas čeka sutra: Toplo ali i kišovito, kolike temparature, nas očekuju narednih dana… (foto, video)

Kakvo će vrijeme biti u narednim danima, kad će biti najhladnije… U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme u pogledu padavina. Međutim, što se tiče temperatura, do kraja ove sedmice i dalje će biti dosta hladno, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 12, 05. 2024… 15: 12… Meteorolog nam otkrio- Vrijeme koje nas čeka sutra: Toplo ali i kišovito, kolike temparature, nas očekuju narednih dana… (foto, video)

Danas seočekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U narednim danima i dalje će biti dosta promjenljivo vrijeme, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U drugom dijelu dana u sjevernim, centralnim, istočnim područjima Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

U ponedjeljak sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake.

Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša i lokalni pljuskovi u većem dijelu Bosne.

Čitaj još:   Novi biseri Nede Ukraden: Eh, taj Beograd na vodi... (foto)

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Poslije podne u Hercegovini vjetar u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 17, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 24 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Prema kraju dana postepeno prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, dnevna od 16 do 21, na jugu do 25 °C.

BONUS VIDEO: Increasing Clouds Sunday, Rain and Storms Monday into Tuesday: Saturday Evening Forecast 5/12/2024

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more