IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ni grotlo „Morače” nije pomoglo protiv Italije: „Lavovi” miljama daleko od Mundijala… (foto, video)

Loša utakmica u Konversanu nije bila slučajnost, crnogorski rukometaši su odigrali ispod nivoa i u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo- Italijani su u „Morači” slavili 34:b32 i zasluženo izborili plasman na Mundijal.

PODGORICA:: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 12, 05. 2024… 20: 12… Ni grotlo „Morače” nije pomoglo protiv Italije: „Lavovi” miljama daleko od Mundijala… (foto, video)

rnogorski rukometaši su u posljednjih 18 godina uz pobjede za pamćenje imali i mnogo razočaranja i turbulentnih perioda, a ono što im se dogodilo maja 2024. pamtiće se kao jedan od težih momenata.

Umjesto da sa nikad boljom ekipom opravdaju ulogu apsolutnog favorita protiv Italije, ,,lavovi“ su doživjelu potpuni fijasko i napravili 10 koraka unazad.

Selekcija Vlada Šole izgubila je oba meča od autsajdera, ekipe koja se na veliko takmičenje plasirala tek treći put u istoriji, a prvi od 1998.

U sjajnoj atmosferi ,,Morače“ bilo je 32:34, nakon 32:26 za tim Rikarda Trilinija četiri dana ranije u Koversanu.

Ogromno razočaranje i veliki šamar za crnogorski rukomet, potvrda da je Rukometni savez debelo pogriješio sa izborom Vlada Šole. U rukama je imao ogroman potencijal, a uspio je da sve ,,prospe“. Koliko je kriv on, toliko su i oni koji su ga izabrali.

,,Šola odlazi“, čulo se na kraju meča…

Crna Gora će na velikom takmičenju moći naredni put da nastupi tek 2026. godine, a ovo je generacija koja je morala da eksplodira na narednom Mundijalu.

Igrači su ispraćeni aplauzima, a rezovi će tek uslijediti. Makar bi tako trebalo…

Italijani nijesu mijenjali stil u odnosu na meč u Konversanu, dok Crna Gora ništa nije naučila iz tog debakla. Ponovo je bilo previše tehničkih grešaka, konfuzije, ponovo se razbranio Domeniko Ebner, pa je u 12. minutu zbunjeni Vlado Šola pozvao tajm-aut kod rezultata 5:7 poslije dva gola Đakoma Savinija koji je bio pokretač akcija gostiju.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Kiša, susnježica i snijeg, od nedjelje sunčano i porohladno... (foto)

Nije pomoglo jer je Italija povisila na 5:8, Bronco je iz kontre donio četiri gola razlike, a koliko su naši igrači ,,stegnuti“ pokazao je još jedan promašaj Mirka Radovića i pas Branka Vujovića u ruke rivalskog rukometaša.

Mirka je zamijenio njegov prezimenjak Luka i smanjio iz kontre na 6:9, potom je pogodio i Arsenije Dragašević, a huk sa tribina ,,Morače“ postajao sve jači.

,,Azuri“ su, međutim, sačuvali ,,hladnu glavu“ i preko pivota Andree Parizinija, kojem naši defanzivci nijesu mogli ništa, poveli 12:7.

Crna Gora je uhvatila priključak, prišla na 11:12 pogotkom Filipa Krivokapića, jedinog srednjeg beka kojej je Šola imao u timu, da bi

napad za izjednačenje uprskao Matović pogrešnim dodavanjem, pa su gosti opet odmakli – bilo je 11:14.

Branko Vujović i Kaluđerović su smanjili na ,,minus 1“, ali ni taj momenat nije iskorišćen – Italija je na odmor otišla sa prednošću od 13: 17, pa su ,,lavovi“ u drugom poluvremenu morali da nadoknade ukupno 10 golova zaostatka.

Mnogo toga probao je Šola i u odbrani i u napadu, ali ništa nije išlo. Kada je Vasilije Kaluđerović u 38. mintuu zbog pregrubog faula dobio crveni karton stvari su postale još teže, a Italija je u 43. minutu vratila pet golova prednosti (25:20).

Nije ni tada naga bila ugašena jer su se ,,lavovi“ vratili, u 50. minutu preko Aleksandra Bakića iz kontre smanjili na 26:27, potom je i Miodrag Ćorsović donio minimalan zaostatak, ali kada je Bronco u 54. minut realizovao kontru znalo se da čudesnog preokreta neće biti…

Večeras je posljednji meč za Crnu Goru odigrao Nemanja Grbović. Zaslužio je mnogo bolji oproštaj.

Crna Gora 32 (13)

Italija 34 (17)

PODGORICA– Dvorana ,,Morača“. Gledalaca: 5.500. Sudije: D. A. Martins i R. A. Martins (Portugal). Sedmerci: Italija 4 (3). Isključenja: Crna Gora 6, Italija 6 minuta. Crveni karton: Vasilije Kaluđerović (Crna Gora) u 38. minutu.

Čitaj još:   OD DANAS U BIH Upozorenje građanima: Zbog padavina i jakog vjetra sutra narandžasti meteoalarm... (foto)

CRNA GORA: Matović (4 odbrane i sedmerac), Simić (2 odbrana), A. Bakić 3, Dragašević 1, M. Vujović 1, Čavor 2, Lazović, Ćorsović 2, B. Vujović 5, Radović, Kaluđerović 2, L. Radović 6, Krivokapić 1, M. Bakić, Borozan 5, Grbović 4.

ITALIJA: Ebner (10 odbrana), Koleluori (2 odbrane), De Anđelis, Dapiran 1, Bulcamini 1, Savini 6, M. Mengon 1, Bronco 8 (1), S. Mengon 8, Ibali, Bortoli 1, Puljeze, Manojlović, Helmerson 2 (2), Maroki, Parizini

6.

BONUS VIDEO: Crna Gora- Italija 32- 34

izvor iBalkan.net/ Pobjeda.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more