IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“MAJ KAKAV SE NE PAMTI”- IZ LOŠEG U GORE: Dani će biti “šareni”- sunce, kiša, pljuskovi, a vrijeme koje se očekuje do petka je… (foto, video)

Danas se planira djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana…

SARAJEVO: Regija, Zanunljivosti, vijesti, ponedeljak, 13, 05. 2024… 07: 12… “MAJ KAKAV SE NE PAMTI”- IZ LOŠEG U GORE: Dani će biti “šareni”- sunce, kiša, pljuskovi, a vrijeme koje se očekuje do petka je… (foto, video)

Danas će u Regionu Jugoistoka Evrope biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana.

Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Očekuje se slabo do umjeren vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U Sarajevu će sunčanije biti prijepodne. Naoblačenje stiže u poslijepodnevnim satima, dok se kiša očekuje u noći na utorak. Najniža jutarnja temperature zraka iznosit će oko 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Čitaj još:   DANAS NAGLA PROMJENA VREMENA: Pljuskovi, grmljavina i pad temperature, sve do… (foto)

Kada je riječ o narednim danima, u utorak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U srijedu će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se prognoziraju slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

BONUS VIDEO: Prepodne sunce, poslepodne kiša i pljuskovi.Temperatura od 27°C.

Čitaj još:   ZASTRAŠUJUĆE: Srbija, usvojila Strategiju sigurnosti,“Nije isključena mogućnost izbijanja novog rata...” (foto)

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more