IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SONJA Milatović- Poslanica (DPS): Amandmani služe za unutrašnju političku upotrebu, njima se pokušava kontrolisati šteta koju će Vlada CRNE GORE, pretrpjeti od režima u Beogradu… (foto, video)

Poslanica Sonja Milatović komentarisala je za Javni servis odluku Vlade Crne Gore da uloži amandmane na Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici.

PODGORICA: Crna Gora, Zanunljivosti, vijesti, ponedeljak, 13, 05. 2024… 00: 12…SONJA Milatović- Poslanica (DPS): Amandmani služe za unutrašnju političku upotrebu, njima se pokušava kontrolisati šteta koju će Vlada CRNE GORE, pretrpjeti od režima u Beogradu… (foto, video)

“Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici lansirani su da bi Vlada kontrolisala štetu koju će da pretrpi od svojih koalicionih partnera u Skupštini Crne Gore i režima u Beogradu, ukoliko na kraju odluči da podrži Rezoluciju.

Eventualno odbijanje amandmana u Ujedinjenim nacijama, s druge strane, Vladi može da posluži kao alibi da ne podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici”, kazala je Milatović.

Čitaj još:   FILIP Adžić: KO GOD JE USMRTIO BORILOVIĆA NE TREBA DA ODGOVARA, nemamo izjašnjenja Kaluđerovića da je to bio on... (foto, video)

Ona je ocijenila da kalkulisanje Vlade sa amandmanima na tekst Rezolucije o genocidu Srebrenici predstavlja trapavo vođenje spoljne politike koje je već dobilo odgovor od rezima u Beogradu.

“Njihova suština ništa ne znači, jer imaju isključivo unutrašnje– političku upotrebu, dok na međunarodnom planu predstavljaju blamiranje države, jer ničim ne dopunjuju ili mijenjaju tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici”, zaključila je Milatović.

BONUS VIDEO: Emisija “Znam da znaš” autorka: Majda Aleksić, gošća: Sonja Milatović 16.02.2022.

izvor Standard portal.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more