IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Spremni smo da skratimo mandat Skupštini, da li je i ANDRIJA Mandić? (foto)

Javnost je Andriju Madnića više puta čula da će kao predsjednik Parlamenta razgovarati sa premijerom Milojkom Spajićem i upozoriti ga da bi glasanje za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici bio antisrpski čin, neprijateljstvo prema Srbiji, Republici Srpskoj, cijelom srpskom narodu.

Ako je to tako, postavlja se pitanje šta Mandić radi u parlamentarnoj većini koja daje podršku takvoj antisrpskoj Vladi? To je gostujući u 24 sata Televizije E kazao predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković.

Predsjednik Skupštine, Andrija Mandić, jedno govori pred Aleksandrom Vučićem i Miloradom Odikom, sasvim drugo pred javnošću Crne Gore, ocjenjuje Živković.

Obmanjuje i, kako kaže, manipuliše da je spreman da podnese vrstu žrtvu i daje podršku čak i antisrpskoj vladi, samo da se Demokratska partija socijalista ne vrati na vlast.Živković ističe da Demokratsku partiju socijalista povratak na vlast ne zanima, niti ulazak u arnažamane sa Pokretom Evropa sad, ili ulazak u Vladu. Spemni su, kaže, da koliko je sjutra, skrate mandat Skupštini i idu na nove izbore.

Da vidimo da li je Andrija Mandić spreman da skrati mandat Skupštini i ne daje podršku antisrpskoj vladi, kako on to tvrdi, i kako tvrde regionalni centri, Beograd, Banja Luka, kako tvrdi Aleksandar Vučić, kako tvrdi Milorad Dodik”, kaže Živković za 24 sata Televizije E.

Dodaje da, kako kaže, konkretnija i korektinja ponuda Mandići ne može biti.

Ne zanima nas bilo kakva kalkulacija u pogledu vlasti. Idemo na izbore da srušimo potpuno nestabilnu Vladu, koja ne zna da se bavi svojim poslom, koja se nije snašla ni na ekonomskom, ni na drugom terenu. Dakle, da na izborima provjerimo volju građana, pa da vidimo da li onako kako to priča parlamentarna većina, ili se oni boje snage DPS- a”, ističe Živković.

Čitaj još:   Na elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore: Usvojeni amandmani na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, MVP ih šalje u ponedjeljak... (foto, video)

Naravno, kako kaže, traže se modeli da se Andrija Mandi zadrži u fotelji predsjednika Skpuštine, ali i obezbijede druge u rekonstruiranoj Vladi.

Postavlja se samo ključno pitanje, kako će sjutra bilo ko iz Nove srpske demokratije, ili iz Demokratske narodne partije, ili oni drugi koji ne podržavaju Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, ostati, kako oni sami kažu, u antisrpskoj Vladi. Dakle, kada je o foteljama riječ, ideologija i principi se potpuno gube. Više puta je najavljivano povlačanje podrške Vladi, sjetimo se kako je Milan Knežević govorio da će izaći iz vlasti u Budvi, da će izaći iz vlasti u Podgorici, da neće glasati za Vrhovnog državnog tužioca… Od tih stavova ostala je samo obmana javnosti. Fotelje su, u ovom slučaju, mnogo važnije od principa i ideologije,” kaže predsjednik Demokratske partije socijalista.

Živković objašnjava da je amandmanina na prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kako je to i sam premijer Milojko Spajić najavio, Vlada imala očiglednu potrebu da ne naruši dobrosusjedsku politiku sa drugim državama u regionu. Međutim, od istih tih susjeda, državnog vrha Beograda, premijeru i aktuelnoj vlasti stižu opomene da će ukoliko Crna Gora glasa za Rezoluciju, sa ili bez amanmana, to biti neprijateljski čin prema Srbiji, Republici Srpskoj i srpskom narodu.

izvor: standard.me

Čitaj još:   Psiholozi tvrde: Januar najdepresivniji mjesec u godini... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more