IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Formirana nova vlast u Ulcinju: “Forci” predsjednik opštine, DPS dobio čelnu poziciju Skupštine, u opoziciji URA i… (foto, video)

U Ulcinju je danas zaključen sporazum o formiranju nove koalicije, koja će imati mandat do redovnih izbora početkom 2026. godine…

ULCINJ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 14, 05. 2024… 00: 12… Formirana nova vlast u Ulcinju: “Forci” predsjednik opštine, DPS dobio čelnu poziciju Skupštine, u opoziciji URA i… (foto, video)

U Opštini Ulcinj od 2024. do 2026. godine. Potpisnici ovog sporazuma Demokratska partija (DP), FORCA, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP, Demokratski savez u Crnoj Gori (DSCG) i Bošnjačka stranka (BS).

test

“Mislim da će vrijeme najviše pokazati ko je odgovoran da smo usred koalicionog sporazuma došli do novog. Najzaslužniji su oni koji nisu ovdje. Ova koalicija će se zasnovati na radu, nemamo prevelike euforije i garantujem da ova koalicija neće biti revanšistička.

Ovo će biti koalicija koja želi da radi i da osigura stabilnost u ovom gradu. Sada imamo jednu veliku stabilnu skupštinsku većinu koja će sigurno dati doprinos da ovaj grad nastavi da radi sve bolje i bolje i da će funkcije koje će preuzeti koalicioni partneri raditi odgovorno,” kazao je Lider Force Genci Nimanbegu.

Čitaj još:   KRIJUMČARI U SRBIJI UHVAĆENI NA DIJELU: Krili dvije tone... (foto)

Predsjednik Demokratske partije (DP) Fatmir Đeka istakao je da se nada da će koalicija funkionisati i nakon perioda vršenja vlasti od 2024. do 2026.

“Ono što me raduje je da smo mi postigli da imamo jednu većinu koja se odavno nije vidjela u našem gradu, a to je dvotrećinska većina. Odmah krećemo sa realizacijom sporazuma, a najbitnije je da lokalne službe i Opština budu što prije u funkciji i usmjerene građanima pred turističku sezonu,” kazao je Đeka.

DPS, koji je dvije godine bio u opoziciji, potpisivanjem koalicionog sporazuma je postao dio vlasti u Ulcinju.

“Smatram da je došlo vrijeme da svi konstituenti vlasti budemo ozbiljni, da radimo za Ulcinj, jer grad puno očekuje. Svi znamo koliko grad Ulcinj ima potencijala. Svako od nas mora biti odgovoran prema funkcijama koje će obavljati,” kazao je Predsjednik OO DPS Ulcinj, Arijan Ljamović.

Kako prenosi portal Ul.Info, novi predsjednik Opštine biće iz Force, mjesto predsjednika Skupštine pripašće DPS-u, dok će potpredsjednici biti iz redova DP i SD-a.

U opoziciji ostaju URA, Demokratska unija Albanaca, Demokratska Crna Gora i Albanska alternativa.

Čitaj još:   STIGLA NAJNOVIJA PROGNOZA: Poslije vrele subote, stiže zahlađenje, bit će i grmljavine... (foto)

BONUS VIDEO: VIJESTI U POLA 7 – NOVA VLAST U ULCINJU | Vijesti online

izvor Standard Portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more