IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici potpuno je očekivan potez i predstavlja kontinuitet njegovog stvarnog političkog djelovanja, kazala je za Pobjedu poslanica Bošnjačke stranke (BSCG) Kenana Strujić-Harbić.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević smatra da bi potpadanje Spajića pod uticaj Mandića i Srpske pravoslavne crkve (SPC) predstavljalo skandal jer bi to značilo da je nedavno na bilateralnom sastanku slagao njemačkog kancelara Olafa Šolca da će Crna Gora glasati za rezoluciju.Takođe, kako ističe, takva situacija bi izazvala velike posljedice po međunarodni ugled države.

KAMPANJA IZVANA

Mandić je prije dva dana iz Banjaluke, govoreći na ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja na žrtve zločina u Jasenovcu, poručio da vrši pritisak na premijera Spajića i Vladu da odustanu od najavljene odluke da u UN podrže rezoluciju koja je uperena protiv srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije i nastavićemo to da radimo, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Čitaj još:   KENANA Strujić- Harbić: Institucije ETNIČKI OČIŠĆENE, vrijeme pred nama traži jasno svrstavanje...

U tu kampanju se uključio i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije koji se dan ranije oglasio saopštenjem u kojem ističe da Crna Gora ne treba da glasa za dokument UN, navodeći da je „pogrešno i veoma opasno izjednačavati Srebrenicu i Jasenovac“.

” Priča o srebreničkom genocidu nije naučno utemeljena, ali je i te kako politički motivisana”, rekao je Joanikije.

Strujić-Harbić ne vidi ništa novo i iznenađujuće u ovim aktivnostima, ali vjeruje da će Vlada i premijer Spajić izdržati taj pritisak i u UN glasati za rezoluciju.

” Taj dokument, suprotno narativu koji se kreira u javnosti, nema ambiciju da optužuje, utvrđuje krivce ili potvrđuje genocid u Srebrenici koji je nedvosmisleno utvrđen u sudskom postupku, već da ustanovljavanjem 11. juna kao Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici i nizom drugih mehanizama podigne svijest o genocidu, o pogubnosti takvih ideja i u konačnom preduprijedi neke buduće slične događaje”, ističe Strujić-Harbić.

kompletan tekst na http://standard.me

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more