IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milivoje KATNIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV Miloša ŠOŠKIĆA: Ništa nije uradio u istrazi protiv DRAGANA Krapovića, iako je finansijski analitičar, utvrdio da je oprao više od dva miliona eura… (foto)

Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji se nalazi u pritvoru, podnio je krivičnu prijavu protv specijalnog tužioca Miloša Šoškića zbog toga što je, kako piše u krivičnoj prijavi, zloupotrijebio službeni položaj, jer nije po službenoj dužnosti gonio sadašnjeg ministra odbrane Dragana Krapovića zbog pranja novca u vrijednosti od preko dva miliona eura.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 15, 05. 2024… 13: 12… Milivoje KATNIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV Miloša ŠOŠKIĆA: Ništa nije uradio u istrazi protiv DRAGANA Krapovića, iako je finansijski analitičar, utvrdio da je oprao više od dva miliona eura… (foto)

“Šoškić je kao specijalni drzavni tuzilac u Specijalnom državnom tužilaštvu zloupotrijebio službeni položaj jer je suprotno odredbi člana 44 st. 1 člana 16. ZKP, a gdje je propisano da je osnovno parvo i dužnost državnog tužioca gonjenje učinilaca krivičnih djela i da je državni tužilac dužan da istinito i potpuno utvrđuje činjenice koje su od važnosti za donošenje zakonite i pravične odluke, a znajući da je njegovo djelo zabranjeno, svjestan propustio da goni sadašnjeg ministra vojnog Dragana Krapovića, iako je stručni analitičar za finansije utvrdio da je oprao novac u vrijednosti preko dva miliona eura, te u toj visini i utajio porez, iako mu je tadašnji Glavni specijlani tužilac dao upustvo da ga o stanju u tome predmetu obavještava, to nikad nije učinio, čime je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 KZ”, piše u krivičnoj prijavi koju je podnio bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Čitaj još:   DUGO I TOPLO PREGOVARAČKO LJETO: Sudbina SDP- a, SNP- a i Leposavićeve partije još nepoznata, projekcije različite... (foto, video)

Podsjetimo, protiv Krapovića je SDT, dok je na čelu bio Katnić, još krajem juna 2020. godine pokrenuo istragu i utvrdio da je u Budvi početkom juna iste godine formirana kriminalna organizacija čiji šef je Dragan Krapović, sa ciljem izvršenja više krivičnih djela, pozivanje na otpor, zloupotreba službenog položaja.

“SDT je prikupilo dokaze da je D.K u cilju realizacije kriminalnog plana, kao organizator, odredio da izdaje naredbe i uputstva članovima kriminalne grupe i da podstrekava službena lica na izvršenje krivičnih djela”, rečeno je tada na konferenciji za novinare SDT- a.

Cilj je bio, saopštili su iz SDT- a, da se spriječe službena lica Uprava policije i Ministarstva javne uprave u sprovođenju mjera tih državnih organa.

“ D.K. nakon ulaska Upravne inspekcije u zgradu Opštine Budva podstrekao članove kriminalne organizacije J.D. A.M. D.B. i druge rukovodioce opštinskih službi da dođu u prostorije Demokratske Crne Gore gdje je od njih zatražio da prekorače službena ovlašćenja”, kazali su tada iz SDT.

O istrazi za pranje novca i izbjegavanja plaćanja poreza od strane sadašnjeg ministra odbrane Dragana Krapovića do sada nije bilo riječi. Očigledno da se tadašnja akcija radila u tajnosti i da je bilo dovoljno indicija da se stvar istraži.

Međutim, kako tvrdi Katnić u krivičnoj prijavi, specijalni tužilac Šoškić nije ništa uradio u tom predmetu, a izbjegao je i da obavijesti tadašnjeg glavnog specijalnog tužioca o toku istrage, iako mu je to bilo naloženo od tadašnjeg predpostavljenog Katnića.

Čitaj još:   DETALJI STRAVE IZ HERCEGOVINE: Nakon bikijade ubo ga vlastiti bik, bore se za život mladića... (foto)

Moguće je da je i to jedan od razloga što je Katnić bio protiv Šoškića da bude u Tužilaštvu i kasnije njihovog lošeg odnosa.

izvor Standard portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more