IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR u Švicarskoj: MOTIV NAPADA I DALJE JE NEJASAN- Nožem nasumično napadao ljude nožem na ulici, više ranjenih… (foto)

Dvoje ljudi je teško, a još četvero lakše ranjeno u napadu nožem na prolaznike u sjevernom švicarskom gradu Zofingenu, oko 50 kilometara južno od grada Basela i njemačke granice, javila je lokalna policija.

Napad se dogodio jučer oko 17 sati.

  • Imamo nekoliko povrijeđenih – rekao je glasnogovornik policije novinskoj agenciji dpa, dodajući da su oni prebačeni u bolnicu.

Policija je rekla da je primila pozive da je muškarac napao ljude nožem na lokalnoj željezničkoj stanici. Napadač je zatim pobjegao u obližnju zgradu, nasumično povređujući ljude na putu.

Mještanima je rečeno da izbjegavaju to područje dok je policija započela operaciju.

Policija je na društvenim mrežama potvrdila da su počinitelja uhapsili specijalci nakon što se dva sata skrivao u zgradi. Počinitelj, za kojeg se pretpostavlja da je djelovao sam identificiran je kao stranac star oko 40 godina, prema lokalnoj policiji. Motiv napada još uvijek nije jasan.

Čitaj još:   MEDOJEVIĆ NAPAO DRITANA: "Ne lažite više javnost... "

Svih šest žrtava nalazi se u bolnici zbog uboda nožem. Među povrijeđenima su dvije učiteljice iz kantonalne škole Zofingen i jedna trudnica koja je zadobila posjekotine na licu, ali više nije u životnoj opasnosti.

Počinitelj je također primio ljekaru pomoć jer se sam povrijedio nožem.

izvor: hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more