IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SERGEJ Barbarez objavio spisak “zmajeva” za DUELE s Engleskom i Italijom: Povratak Bičakčića, pozvan i mladi Vuković… (foto, video)

Sigurno je da se na spisku našlo mnogo imena koja do sada nisu bila toliko često ili čak nikako pozivana jer na njemu više nema Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića koji su se oprostili od reprezentacije, te Edina Džeke koji je u dogovoru sa selektorom odlučio preskočiti duele protiv Engleske i Italije dok razmišlja o svojoj budućnosti u reprezentaciji.

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, četbrtak, 19, 05. 2024… 16: 12… SERGEJ Barbarez objavio spisak “zmajeva” za DUELE s Engleskom i Italijom: Povratak Bičakčića, pozvan i mladi Vuković… (foto, video)

Duel s Engleskom je na rasporedu 3. juna u Njukalsu, dok će “zmajevi” 9. juna u Empoliju biti gosti Italije.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je danas spisak “zmajeva” za prijateljske duele s Engleskom i Italijom.

Novi selektor A nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez danas je objavio svoj prvi spisak Zmajeva otkako je na ovoj funkciji.

Barbarez je na konferenciji za medije zakazanoj u 17 sati u zgradi Nogometnog saveza BiH u Sarajevu saopćio imena igrača na koje računa za predstojeće dvije prijateljske utakmice, koje naš državni tim igra protiv Engleske i Italije.

Čitaj još:   ANKARA: Švedska šalje delegaciju u Tursku radi razgovora o članstvu u NATO- u... (foto)

Na spisku se nalaze sljedeći nogometaši:

– golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

– odbrana: Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Nikola Katić (FC Zurich), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus)

– vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (1. FC Köln), Ivan Bašić (Orenburg), Armin Gigović (Midtjylland), Dal Varešanović (Rizespor), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Dženis Burnić (Karlsruher)

– napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha) i David Vuković (Borac).

Zmajevi će 3. juna biti gosti Engleskoj u Newcastleu, a potom će 9. juna u Empoliju odmjeriti snage s Italijom.

BONUS VIDEO: Obraćanje Sergeja Barbareza, objavljuje svoj prvi spisak Zmajeva

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more