IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIJE SE OČEKIVALO- OFANZIVAC SERVETTEA Se oprostio od dresa reprezentacije BiH: “Želim mjesto prepustiti mlađima…” (foto, video)

Nogometaš švicarskog Servettea se danas oprostio od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine…

SARAJEVO: BiH, Sport, Zanimljivosti, subota, 18, 05. 2024… 18: 12…  NIJE SE OČEKIVALO- OFANZIVAC SERVETTEA Se oprostio od dresa reprezentacije BiH: “Želim mjesto prepustiti mlađima…” (foto, video)

Nakon oproštaja Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića, još jedan značajan igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Stevanović, odlučio se oprostiti od dresa Zmajeva.

Stevanović je svoju odluku objavio na Instagramu, izražavajući zahvalnost svima koji su ga podržavali tokom njegove reprezentativne karijere.

“Nakon mnogo godina u kojima sam s ponosom nosio dres Bosne i Hercegovine, donio sam odluku da se oprostim od reprezentacije i mjesto prepustim mlađima. Zahvaljujem saigračima, selektorima i svima koji su u ovim godinama imali određene funkcije u reprezentaciji, a nisu bili eksponirani,” napisao je Stevanović.

Dodao je i posebnu zahvalnost navijačima: “Hvala vam za sve! Naravno, posebno hvala našim navijačima na podršci tokom svih ovih godina. Bila mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu i ono što sad na kraju sa sigurnošću mogu tvrditi je da sam na svim utakmicama dao maksimum. Reprezentaciji u budućnosti želim mnogo sreće i uspjeha.”

Čitaj još:   VESELA ATMOSFERA: Folkloraši povodom Dana grada Sarajeva razveselili građane plesom i muzikom... (foto, video)

Stevanović je debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine 26. maja 2012. godine protiv Republike Irske. Tokom svoje reprezentativne karijere, odigrao je ukupno 33 utakmice i postigao tri gola.

Prije Servettea je nastupao za Željezničar, Ergotelis, Gyor, Sevillu, Alaves, Elche, Vojvodinu te banjalučki Borac kao i zvorničku Drinu gdje je i ponikao.

Podsjetimo, prethodno su se od dresa sa državnim grbom oprostili Ibrahim Šehić i Miralem Pjanić.

Njegov oproštaj označava kraj jedne ere, dok se reprezentacija priprema za nove izazove s novim generacijama igrača. 

BONUS VIDEO: TOP 10 golova reprezentacije Bosne i Hercegovine

izvor iBalkan,net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more