IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBLACI DANAS VUKU KIŠU SVE DO PROZORA: Pljuskovi praćeni grmljavinom, na snazi upozorenja, svakako neka su vam kišobrani u… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije u prvom dijelu dana…

SARAJEVO: Regıja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19, 05. 2024… 09: 12…  OBLACI DANAS VUKU KIŠU SVE DO PROZORA: Pljuskovi praćeni grmljavinom, na snazi upozorenja, svakako neka su vam kišobrani u… (foto)

Danas, sutra, prekosutra i u srijedu u Bosni i Hercegovini će biti oblačno. Sa pljuskovima i grmljavinom…

BiH: Zbog pljuskova praćenih grmljavinom na snazi upozorenje u Hercegovini i većem dijelu Bosne

Zbog najavljenih pljuskova praćenih grmljavinom na području Hercegovine, centralna, istočne, sjeveroistočne, sjeverozapadne i jugozapadne Bosne na snazi je upozorenje, javlja Anadolu.

Tako se na području livanjske, mostarske, sarajevske, tuzlanske, fočanske, trebinjske, te višegradske regije očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom.

Istovremeno, na području banjalučke i prijedorske regije očekuju se lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Čitaj još:   KRITIČAN ŠESTI DAN:Ljekari svjedoče o novom zabrinjavajućem SIMPTOMU kod kovid pacijenata... (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije u prvom dijelu dana.

Vjetar slab južnih smjerova.

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na sjeveru do 22, a dnevna od 20 do 26, na sjeveroistoku Bosne do 29 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu jutro sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U drugom dijelu dana su mogući pljuskovi i grmljavina.

Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 26 stepeni Celzijusa.

ızvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more