IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMINUO POZNATI KOŠARKAŠKI STRUČNJAK I PROFESOR: Trenirao je MIRZU Delibašića, KREŠIMIRA Ćosića, DRAGANA Kićanovića, pa TONIJA Kukoča, DINU Rađu, VLADU Divca… (foto, video)

Jedini trener koji ima osvojene sve medalje i trofeje od kadeta do seniora na evropskim i svjetskim prvenstvima… Od kategorije kadeta do seniora na Evropskim i Svetskim prvenstvima, Karalejić je sve imao u svojoj kolekciji.

SARAJEVO: Regija, Sport, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19, 05. 2024… 13: 12…  PREMINUO POZNATI KOŠARKAŠKI STRUČNJAK I PROFESOR: Trenirao je MIRZU Delibašića, KREŠIMIRA Ćosića, DRAGANA Kićanovića, pa TONIJA Kukoča, DINU Rađu, VLADU Divca… (foto, video)

Tužne vijesti zadesile su regionalnu košarku budući da je u 79. godini preminuo prof. dr. Milivoje Karalejić.

Tim povodom, saopštenjem se oglasio i Košarkaški savez Srbije, koji se oprostio od legendarnog trenera.

“Danas nas je napustio jedan od rodonačelnika kondicione pripreme profesor doktor Milivoje Karalejić. Jedini trener uz Svetislava Pešića koji ima osvojene sve medalje i trofeje od kadeta do seniora na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Čitaj još:   KOCKASTI SE "Provukli": Viceprvak planete, jedva protiv Azera...

Kroz njegove treninge prošla je plejada vrhunskih igrača Jugoslavije počev od Delibašića, Radovanovića, Ćosića, Kićanovića, preko Divca, Kukoča, Rađe, Ilića, Đorđevića, pa do Bodiroge, Jarića, Rakočevića, Stojakovića…”, piše u saopštenju KSS- a…

BOINUS VIDEO: Rusmir Halilović- Milivoje Karalejić

Karijeru je počeo u sarajevskoj Bosni u kojoj je radio do 1983. do 1990. godine. Kasnije je još radio u Crvenoj zvezdi, Dinamu iz Moskve, Gironi, Lotomatici, Barceloni, Partizanu i Albi, dok je bio dio i reprezentacije Jugoslavije koja je postala prvak Evrope 2001., kao i prvak svijeta godinu dana kasnije.

BONUS VIDEO: Čovek iz sjenke: Profesor koji je osvojio sve, “desna ruka” Karija, Duleta i Žoca

izvor iBalkan.net/ (SB)

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more