IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Episkop Grigorije i još trojica vladika nisu otišli na ručak kod Vučića- Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, episkop zapadnoamerički Maksim, mitropolit crnogorsko- primorski Joakije… (foto, video)

Na radnom ručku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika RS- a Milorada Dodika, patrijarha Porfirija i episkopa Srpske pravoslavne crkve, nisu se pojavile četiri vladike. Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, episkop diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije, mitropolit crnogorsko- primorski Joanikije i episkop zapadnoamerički Maksim.

Sastanak u formi radnog ručka održan je 17. maja u Beogradu.

Baš kao i prošle godine u ovo vrijeme. Pomenuta četvorka ni tad mu nije prisustvovala.

I tako se ponovo podgrijavava priča o tome da postoji jedna struja među episkopima SPC koji se manje-više otvoreno suprotstavlja politici koju sprovodi režim u Srbiji, ali i neskrivenoj podršci SPC-a.

Zato i kampanja koja se preko dijela režimskih medija sprovodi prema njima, posebno prema vladikama Grigoriju i Maksimu.

Vladika Grigorije godinama je jedan od najčešće napadanih episkopa SPC, piše Nova.rs.

Grigoriju su simpatizeri vladajuće stranke svojevremeno posvetili i spot “Kakav je to vladika Grigorije” koji je neodoljivo podsjećao na video koji je Srpska lista posvetila ubijenom predstavniku Srba s Kosova, Oliveru Ivanoviću.

Čitaj još:   Ranko Krivokapić: IZBORI JEDINI IZLAZ IZ BEZAKONJA...

U režimskim medijima, Grigorije je opisivan kao “političar u odijelu sveštenika”, kao osoba “koja radi protiv interesa Srbije i ruši Vučića”, kao neko ko “podržava albanske lobiste i nezavisnost Kosova”… Na pomenute uvrede, vladika je svojevremeno odgovorio rekavši da ga napadaju oni kojima laž ne silazi sa usana.

„Čovek je homo ludens, biće igre. Negdje sam pročitao kako u životu treba da budemo ozbiljni kao što smo ozbiljni u igri. Baveći se sportom, naučio sam, između ostalog, da trpim i primam udarce te da uprkos svemu idem naprijed. To mi je kasnije pomoglo da podnesem apsurdne i besmislene napade onih kojima laž ne silazi s usana, a istina ih ne interesuje“, napisao je vladika svojevremeno na svom Instagram nalogu.

izvor: SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more