IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRAJ DUGE POTRAGE: Službeno potvrđeno Spasilačke službe stigle do mjesta pada helikoptera u kojem je bio predsjednik Raisi, zatekli su… (foto, video)

Sve dežurne hitne ekipe odmah su poslane na mjesto incidenta, ali im potragu je otežavalo loše vrijeme…

TEHERAN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20, 05. 2024… 08: 12… KRAJ DUGE POTRAGE: Službeno potvrđeno Spasilačke službe stigle do mjesta pada helikoptera u kojem je bio predsjednik Raisi, zatekli su… (foto, video)

Svjetski mediji, CNN, BBC, AFP, tvrde da niko nije preživio od 9 putnika…

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi i šef diplomatije Hosein Amir Abdolahian stradali su u helikopterskoj nesreći koja se jučer desila u iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan.

Ovu informaciju je potvrdila iranska državna televizija.

Helikopter se nije uspio adekvatno prizemljiti i udario je u vrh planine.

Predsjednikov konvoj činila su tri helikoptera. Dok su dva od njih, s raznim ministrima i dužnosnicima, uspješno stigla do odredišta, helikopter koji je prevozio predsjednika Raisija imao je problema prilikom slijetanja.

U helikopteru su se nalazili i iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian, guverner pokrajine Istočni Azerbajdžan Malek Rahmati i još nekoliko članova kabineta. Oni su se vraćali iz regije Khoda Afarin u iranskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan.

Čitaj još:   VIC DANA Mali Zemunac šeta kejom sa ćaletom...

“Nema pronađenih preživjelih” na mjestu pada helikoptera u kojem se nalazio iranski predsjednik Ebrahim Raisi, objavile su iranska državna novinska agencija IRINN i novinska agencija Mehr News.

Spasioci su stigli do mjesta pada helikoptera u kojem se nalazio predsjednik Ebrahim Raisi, javlja iranska novinska agencija Tasnim, javlja CNN.

Agencija nije rekla u kakvom su stanju bili oni koji su bili u helikopteru.

Najmanje 73 spasilačka tima nalaze se u području pada helikoptera u blizini sela Tavil u iranskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan, prema Pir-Hosseinu Kolivandu, čelniku iranskog Crvenog polumjeseca, prenosi Tasnim.

Kolivand je rekao da “situacija nije dobra”, prema iranskim državnim vijestima IRNA.

izvor iBalkan.net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more