IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ, NOVO NEVRIJEME SE SPREMA: Danas oblačno sa sunčanim periodima, mogući pljuskovi i grmljavina… (foto)

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveroistoku do 30 stepeni Celzijusovih…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21, 05. 2024… 08: 12… OPREZ, NOVO NEVRIJEME SE SPREMA: Danas oblačno sa sunčanim periodima, mogući pljuskovi i grmljavina… (foto)

U regionu Jugoistoka Evrope, danas umjereno je do pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Tokom dana, nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U većem dijelu Balkana jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u sjevernim i istočnim područjima Bosne su zabilježeni lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 9; Sokolac 14; Bugojno, Drvar 15; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 16; Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Zenica 17; Banja Luka, Bihać, Sarajevo-Bjelave, Tuzla, Zvornik 18; Srebrenica, Trebinje 19, Bijeljina, Doboj, Livno, Mostar 20 i Neum 24 stepena Celzijusa.

Vjetar umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 30 stepeni Celzijusovih.

Čitaj još:   OLIVERA BALAŠEVIĆ KROZ SUZE PRVI PUT GOVORI ZA MEDIJE: Kako je Đole proveo poslednje dane! (foto i video)

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana sa kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalnim pljuskovi su mogući na jugu i jugozapadu zemlje. U ostatku dana širom zemlje lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu i sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 21 do 28 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno. Nešto sunčanije se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, ponegdje u Bosni može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Kiša pljuskovi i grmljavina se očekuje tokom poslijepodneva. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 21 do 28 stepeni C…

Čitaj još:   AKCIJA MAK: Aldina Zornića policajci FUP- a predali Tužilaštvu KS...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more