IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVICA PULJIĆ, IZ NEW YORKA: „Kaže ALEKSANDAR Vučić, da se obratio medijima. Nešto kuka oko rezolucije, sada i dno ima- dno…“ (foto, video)

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona redovio izvještava o događajima vezanim za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja će se sutra naći pred Glavnom skupštinom Ujedinjenih nacija u New Yorku.

Puljić je komentirao najnovije poteze predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je stigao u New York u namjeri da lobira protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

-Njegovi su politički uzori Raisi, Putin, Orban, Trump, Lukašenko, afrički i južnoamerički diktatori … Njegovi su neprijatelji žrtve genocida u Srebrenici i njihove obitelji kao i svi oni koji podržavaju rezoluciju o genocidu. Evo ga, ničim izazvan, u NYC i UN-u.

Puljić redovno izvještava o događajima vezanim za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koja će se sutra naći pred Glavnom skupštinom Ujedinjenih nacija u New Yorku. Uz svoj komentar o dolasku Vučića u New York te njegovim političkim uzorima i neprijateljima, Puljić je objavio i Vučićev tvit u kojem predsjednik Srbije izražava saučešće narodu i Vladi Islamske Republike Iran povodom smrti predsednika Ebrahima Raisija, “odanog i istinskog prijatelja Srbije”.

Čitaj još:   Policajac, napao djevojku u noćnom klubu...

BONUS VIDEO_ Вучић: Позивам наше пријатеље да подигну глас у заштиту слободарских малих народа

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more