IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NAD PAZAROM: Na ahiret preselio Nazim HADZIĆ, borac i tvorac realnog aikida, veliki humanitarac… (foto)

NOVI PAZAR– Grad Novi Pazar danas se oprašta od Nazima Hadžića, osnivača i tvorca realnog aikida u ovom gradu, koji je preminuo u 75. godini života. Hadžić je bio simbol ne samo u svijetu borilačkih vještina, već je bio poznat i po svom humanitarnom radu te utjecaju na lokalnu zajednicu.

Nazim Hadžić je svoju školu aikida osnovao prije više od tri desetljeća, postavivši temelje za sport koji kombinira obranu bez nasilja i filozofiju mira. Njegov klub je bio više od običnog mjesta za treniranje – bio je dom za generacije Novopazaraca, pružajući im ne samo fizičku obuku, već i lekcije o životu, miru i samopoštovanju.

Tijekom godina, Hadžić je organizirao niz seminara i radionica, ne samo u Srbiji nego i u regiji, popularizirajući aikido i njegove principe. Bio je mentor i inspiracija tisućama mladih, ostavljajući iza sebe nasljeđe koje će živjeti kroz njegove učenike i sve one koji su imali priliku učiti od njega.

Čitaj još:   UŽAS: Šestogodišnji dječak pozitivan na kokain, otac mu je u pritvoru... (foto)

Grad Novi Pazar izražava duboko suosjećanje s obitelji u ovim teškim trenucima, podsjećajući da će Nazim Hadžić ostati upamćen kao čovjek koji je svojim radom, strašću i posvećenošću oblikovao budućnost mnogih generacija.

Nazim Hadžić je preminuo 21. maja 2024. godine u 61. godini života. Dženaza će biti obavljena 22. maja 2024. godine na groblju Gazilar, a polazi od Nišičke džamije nakon ikindije namaza. Hatar će se obaviti u porodičnoj kući na adresi Brodarevska broj 11.

U obavještenju se takođe navodi da su ožalošćeni njegova supruga Zakira, kćerka Ilma, sin Hamza, sestre Esma i Šefćeta, zet Edib, snaha Maida, unučad, porodice Zahitović, Ljajić, Rebronja i ostala mnogobrojna rodbina.

izvor: sandzakdanas.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more