IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MITROPOLIT CRNOGORSKI MIHAILO: Genocidna politika je u SRCU SVETOSAVLJA! (foto)

“Pedeset godina kasnije, nastavili su ubijanjem Bošnjaka u Bukovici kod Pljevalja i rušenjem njihovih kuća, 1993. godine. I ponovo se od 2020. godine nadvija genocidni oblak nad Crnom Gorom”, kaže Mihailo

“Namjera crnogorskih vlasti da usvoji rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, i pored činjenice da je srpska skupština u Beogradu, na čijem je dnevnom redu dva puta bila, nije usvojila, govori o kolonijalnom statusu Crne Gore”, ocijenio je Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski Mihailo, prenosi Pobjeda.me.

Njeni kolonijalni guverneri, oličeni u najvišim državnim adresama i cijeloj aktuelnoj vlasti, negiraju genocid u Srebrenici, i tim prijedlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu, ustvari, rugaju se srebreničkim žrtvama.

“Istovremeno, uslužno demonstriraju, ne samo kolonijalni status Crne Gore, nego i namjerno ruše dostojanstvo naše zemlje i kopaju rovove između Crne Gore i Hrvatske, odnosno, Bosne i Hercegovinepuneći ih mržnjom uperenom protiv Hrvata i Bošnjaka, koji su nam činjeli i čine samo dobro.

U Srebrenici je bio genocid. Ubijeno je preko 8000 Bošnjaka. Bila je to namjera da se uništi cijela jedna populacija islamske vjere, što je i urađeno, zbog čega se neporecivo radi o genocidu. Naredbodavci i izvršioci su pravosnažno osuđeni u Hagu”, naveo je Mihailo.

Genocidna politika je, kaže, u srži svetosavlja i svetosavske doktrine.

“Na kojoj se temelji velikosrpska državna ideja, oličena u takozvanom Srpskom svetu, koji podriva ustavne temelje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, s konačnom namjerom da ih anektira. Ono je katalizator genocidne ideje da na tim teritorijama treba da se uklone svi narodi osim Srba. I osnivač dinastije Nemanjića, Simeon Nemanja, u 12. vijeku, genocidom se riješio bogumaila, mahom bosanskih, na koga se referiraju sve savremene srpske vlasti. Nije to prvi put da beogradska vlast poseže za genocidom.

Čitaj još:   DIRLJIVO: Zagrljaj bliznakinja u kovid bolnici u Pazaru... (foto)

Genocid je primijenjen prema Crnogorcima koji se nijesu 1918. godine povinovali beogradskom krvavom režimu, da se nacionalno preoblikuju u Srbe i Crnu Goru transformišu u teritoriju preko koje će Srbija dobiti izlaz na more. Brutalno su ubijene hiljade Crnogoraca i toliko je popaljeno domova. Ta ideja je proizvela genocid u Šahovićima, u novembru 1924. godine. Da bi ekstazu doživjela u januaru 1943. godine”, istakao je Mihailo.

Kaže da je ova ideja u Sandžaku, na način da izazovu što veću bol kod žrtava, ubila preko 9000 srpskih i crnogorskih građana muslimanske vjere.

Pedeset godina kasnije, nastavili su ubijanjem Bošnjaka u Bukovici kod Pljevalja i rušenjem njihovih kuća, 1993. godine. I ponovo se od 2020. godine nadvija genocidni oblak nad Crnom Gorom. 

Molim se bogu velikome i pozivam crnogorske vlasti da se urazume, priznaju činjenice, spasu dušu, i državni brod usmjere trasom kojom hodaju sve civilizovane evropske države. 

Čitaj još:   NOVI PAZAR: UHAPŠEN VLASNIK RESTORANA, nakon korona žurke sa 150 gostiju... (foto)

A građane pozivam da ustanu u odbranu ljudskosti i civilizacije na ovom prostoru, kojima se prijeti ovakvim odnosom crnogorskih vlasti prema genocidu u Srebrenici”, zaključio je on.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more