IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Napetosti u i oko Srebrenice- SNIMCI S LICA MJESTA: Oklopna vozila MUP- a Republike Srpske na ulazu u Srebrenicu, očekuje se… (foto, video)

Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas će glasati o rezoluciji o Srebrenici kojom je predviđeno da se 11. juli proglasi Međunarodnim danom sjećanja i obilježavanja genocida 1995. godine u Srebrenici…

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23, 05. 2024… 08: 42… Napetosti u i oko Srebrenice- SNIMCI S LICA MJESTA: Oklopna vozila MUP- a Republike Srpske na ulazu u Srebrenicu, očekuje se… (foto, video)

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada održati sjednicu u Srebrenici na isti dan kada Opća skupština UN- a bude glasala o rezoluciji kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Danas, uočio sjednice, na društvenim mrežama se pojavio video u kojem se vidi transporter na putu Srebrenica- Potočari. To je potvrdio i predsjednik Memorijalnog centra Emir Suljagić.

Čitaj još:   DRAGINJA VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ: "Nemamo ništa protiv potpisivanja ugovora sa SPC, ALI..."

“First thing jutros: policijski punkt, kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade RS. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, Despoti, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo”, napisao je Suljagić.

Ovu informaciju objavio je i portal Istraga.ba koji je objavio i video.

Bonus video: Dodik: Mi imamo suvereno pravo – Srebrenica pripada Srpskoj

izvor (SB)
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more