IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SREDNJOROČNA PROGNOZA: Nestabilne vremenske prilike, dani kiše i grmljavine, a šta nas očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Nestabilne vremenske prilike pretežno će djelovati na lošije raspoloženje većine populacije…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24, 05. 2024… 07: 42… SREDNJOROČNA PROGNOZA: Nestabilne vremenske prilike, dani kiše i grmljavine, a šta nas očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Do 26. maja prognozira se nestabilno vrijeme, sa pljuskovima, često praćenim grmljavinom te lokalno pojavom gradom posebno na sjeverozapadu, sjeveru i sjeveroistoku. U ostalim krajevima zemlje očekuje se nestabilno vrijeme sa povremene i umjerenim padavina pljuskovitog karaktera.

Danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne jači razvoj oblačnosti u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovini može uvjetovati lokalne pljuskove, koji mogu biti praćeni grmljavinom.

Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Pri tome se opšta slika neće značajnije promijeniti. U prvom dijelu dana ugodnije, sa sunčanim intervalima, poslijepodne uz povećanu naoblaku i mogućnost da lokalni pljuskovi pokvare ugođaj. Nestabilne vremenske prilike pretežno će djelovati na lošije raspoloženje većine populacije. Više svježine tokom noćnih i jutarnjih sati omogućit će mirniji san.

Čitaj još:   Vic dana Sudnica...

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i dio večeri u većem dijelu Bosne se očekuje kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne intenzivnije padavine. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, južni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25 stepeni Celzijevih.

Od 27. do 31. maja raste vjerovatnoća za duže sunčane periode, ali i dalje su izgledni lokalni i povremeni pljuskovi. Najviše sunčanih perioda i najmanje padavina, do kraja maja, očekuje se u Hercegovini. Od 01. juna do kraja prognoznog perioda izgledno je stabilno, sunčano i toplo vrijeme.

Do 31. maja, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 10 do 15, u Hercegovini od 11 do 16 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 22 do 27 °C.

Od 01. do 10. juna, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tokom jutra od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 29 u Hercegovini do 32 °C…

Čitaj još:   OPREZ: Prevare na koje turisti moraju da obrate pažnju...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more