IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTVRDIO ADVOKAT: Marko TRIFKOVIĆ Žižan, priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa i Davora! (foto, video)

Sporazumno pristao na 15 godina zatvora… Osim Marku Trifkoviću, za ubistvo policajaca sudi se Savi Marinkoviću i Aleksandru Macanu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26, 05. 2024… 19: 42… POTVRDIO ADVOKAT: Marko TRIFKOVIĆ Žižan, priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa i Davora! (foto, video)

Suđenje Trifkoviću, Marinkoviću i Macanu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu je počelo u februaru prošle godine, piše Kliks.ba.

Marko Trifković je sporazumno priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića krajem oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje.

Marko Trifković je sporazumno priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine u naselju Alipašino Polje, javljaju mediji.

Advokat Marka Trifkovića, Dražen Zubak kazao je za N1 kako se ovim sporazumom za njegovog branjenika predviđena kazna u trajanju od 15 godina.

Ovu informaciju potvrdio je Trifkovićev advokat Dražen Zubak koji je naglasio da je sporazumom za njegovog branjenika predviđena kazna u trajanju od 15 godina. Osim Trifkoviću, za ubistvo policajaca sudi se Savi Marinkoviću i Aleksandru Macanu.

Čitaj još:   BRAVO za policajca iz Crne Gore: Njujorški agent Alen Redžić, porijeklom iz Plava rasvijetlio nesvakidašnju pljačku... (foto, video)

S obzirom na to da je Trifković priznao krivicu, njegov predmet će biti izdvojen u odnosu na ostale optužene te će biti zakazano ročište na kojem će se razmatrati sporazum o priznanju krivice.

Spomenuti su optuženi da su ubili policajce Šehovića i Vujinovića, ispalivši iz mitraljeza najmanje 20 metaka. Šehović je preminuo na mjestu događaja dok je Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Policajci su ubijeni nakon što su optužene zatekli u krađi automobila.

Suđenje Trifkoviću, Marinkoviću i Macanu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu je počelo u februaru prošle godine, piše Kliks.ba.

BONUS VIDEO: Marko Trifković Žižan predat u nadležnost Tužilaštva, osumnjičen za ubistvo sarajevskih policajaca

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more