IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TUGA- Od mlade bh. teniserke se oprostila i gimnazija: Zauvijek ćeš biti nasmijana djevojčica iz… (foto, video)

U 21. godini života preminula je Katarina Trivić, nekadašnja juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26, 05. 2024… 06: 42… VELIKA TUGA- Od mlade bh. teniserke se oprostila i gimnazija: Zauvijek ćeš biti nasmijana djevojčica iz… (foto, video)

Povodom smrti Banjalučanke oglasio se i Teniski savez Bosne i Hercegovine koji su tužnom objavom se oprostili i izmeđuostalog napisali da je Katarina u 18 godini života saznala da boluje od leukemije.

– Herojskom borbom protiv opake bolešću, Kaća se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe Kaća je bodrila i druge ljude koji su se također borili na isti ili na sličan način sa bolešću.

Od Katarine se opraštaju brojni prijatelji i poznanici a posebno emotivnom porukom na društvenim mrežama oprostila se Banjalučka Gimnazija.

U oproštajnoj poruci su naveli kako ih na ovu hrabru djevojku sjeća samo ljubav, osmijeh i snaga.
– Našoj Kaći. Teško je početi. Toliko toga je za reći, ali nedostaju riječi. Ono što osjećamo ni najrječitiji ne bi mogli opisati. Bila si previše hrabra za ovu planetu.

Planetu na kojoj si se protivila nemoj egzistetnciji i tragala za životom u kojem ćeš pored onoga što ti on nudi, uvijek tražiti još. Bit ćeš upamćena kao rijetkost u mnoštvu svih nas kojima si uzor i pratilja na ovom putovanju koji je bez tebe izgubio tračak sunca.

Bila si najhrabrija kad je bilo najteže. Najnesebičnija kada se svijet rušio. Najveselija kada se činilo kao da sutra ne postoji. Tvoja ljubav prelazila je sve granice. Tvoj osmijeh odbijao je svaku tamu. Tvoja snaga i volja za životom svima nama bile su vjetar u leđa, iako bi mnogi rekli da je trebalo biti suprotno. Zračila si dobrotom i radošću. I ne znamo zašto pišemo u prošlom vremenu.

To je pogrešno, jer si tu. Osejćamo te. Znamo da nisi otišla i da nikada nećeš. Čuvaj nas. I mi ćemo čuvati tebe. Sada si tamo gdje bolest ne postoji.

Čitaj još:   Jedini BH grad na moru NEUM: CIJENE pred početak sezone- PIZZA, BURGER 13KM, POMFRITA 6 KM, ĆEVAPI 15 KM A KAFA DO 4 KM... (foto)

Ništa te ne boli. Mirna si. Budi strpljiva, obećavamo ti da ćemo i mi pokušati biti. Bit ćemo strpljivi, ali sa nestrpljenjem iščekivati naš sljedeći susret. Za nas ćeš zauvijek biti nasmijana djevojčica iz predzadnje klupe do prozora.Vidimo se na nekom ljepšem mjestu. Tvoja Gimnazija – poručeno je u emotivnoj poruci.

Katarina je nekoliko godina zaredom bila najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu. Predstavljala je BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima.

BONUS VIDEO: Leukemija bolest na čekanju — gost Predrag Slijepčević i Vidoje Krsmanović

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more